Cultură

BRAŞOV. „Arta care iluminează: Cheia infinitului interior”

 

Muzică, dans, poezie, meditaţie, toate îşi vor găsi locul în spectacolul  „Arta care iluminează: Cheia infinitului interior”, la care participă nouă artişti internaţionali din Italia, Canada, Marea Britanie, Polonia şi Germania, reuniţi sub egida TEV – Theatre of Eternal Values. Spectacolul va avea loc în trei oraşe din România: Bucureşti, Braşov şi Ploieşti.
La Braşov, concertul se va desfăşura sâmbătă, 31 octombrie, de la orele 18.00, la Sala Patria.

Programul spectacolului conţine muzică de jazz cu artista de origine canadiano-haitiană, Rachelle Jeanty şi pianistul Falk Bonitz . Rachelle Jeanty şi-a început carieră profesională ca backing-vocal pentru Celine Dion în cadrul turneurilor mondiale. A fost nominalizată în 2009 şi 2010 la Premiile SOBA în calitate de Cel mai Bun Soul/R&B artist francofon şi Revelaţia Francofonă a Anului. Rachelle a cântat şi în concertele Breath of the Earth şi Kumbha la Expo 2015, Milano.
Falk Bonitz este fondatorul Trio-ului Falk Bonitz, unul dintre ansamblurile tinere şi inovatoare de pe scenă jazz-ului berlinez. Calea sa în muzica internaţională l-a dus întâi în lumea teatrului, al cinematografiei şi al muzicii pop, colaborând cu Dirk Zollner şi Jan Slevers.

Formaţia „Victor Vertunni Family and Friends”, alcătuită din Victor Vertunni, Maxim Vertunni şi Tim Bruce va susţine un program de muzică şi poezie.
Victor Vertunni este actor şi cantautor, s-a născut la Londra, dar locuieşte în Italia din anul 1990. După finalizarea studiilor teatrale la University of East Anglia a lucrat într-o varietate de producţii teatrale înainte de a fonda compania TEV. Din anul 2008 este director artistic al Festivalului „Cultura Spiritului”.

În program va fi şi un moment de meditaţie pe muzică cu Leo Vertunni la sitar. El este considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri sitaristi europeni. A evoluat pe scenă că solist în numeroase concerte în Europa, Turcia, Statele Unite, Columbia, India şi China şi a colaborat cu flautistul de renume mondial Pt. Rajendra Prasanna, maestrul de percuţie carnatică Pt. Ghiridar Udupa şi cu formaţia de muzică fusion Indialucia.
La evenimentul „Arta care iluminează”, Sahaja Group România va susţine un concert de muzică clasică indiană.

Spectacolul este regizat de coregrafa Monia Giovannangeli, care va interpreta şi un dans contemporan. Artista a făcut turul Europei, Statelor Unite şi Asiei, atât că actor cât şi ca autor. Este directorul artistic al Festivalului „Culturii Spiritului”, care a debutat în Italia în 2008 şi se desfăşoară şi în Statele Unite şi China. Monia a creat, regizat şi performat în concertele Breath of the Earth şi Kumbha în cadrul EXPO 2015 de la Milano.
Spectacolul va conţine şi momente de dans clasic indian cu Valeria Vespaziani şi muzică fusion cu Miguel Czachowski, coordonator de programe şi director artistic al Festivalului Nuevo Mundo din Cracovia.
Momentele de poezie în limba engleză vor fi însoţite de proiecţia traducerii în limba română.

Preţul unui bilet este de 20 de lei, iar pentru elevi şi studenţi 10 lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button