Cultură

BRAȘOV. Anatoly ne colindă în biserică

  • 265996709-10166276858005355-8284988673439980166-n.jpg
 
„Colindatul este un obicei străvechi. Cei dintâi colindători au fost păstorii care au venit la peștera luminată unde S-a născut Pruncul Iisus și bucurându-se de acest semn ceresc și de glasul îngerilor au vestit degrabă în cetatea Betleemului minunea la care au fost martori.
Prin colinde, ni se transmite cu multă claritate și limpezime mesajul Întrupării Fiului lui Dumnezeu, adevărul dogmatic cu privire la Nașterea Domnului și la Maica Sa fiind bine revelat și relevat.
Sensibilitatea colindelor străbate învingătoare peste nepăsarea, egoismul şi indiferenţa, care au devenit model pentru lumea în care trăim. Ele ne înalță sufletește, ne apropie unii de alții, ne fac mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioși, într-un cuvânt ne picură în suflete acea liniște și acel echilibru moral ce ne este atât de necesar în călătoria vieții.
Ascultând colindele, spune atât de frumos Mihail Vulpescu, «simţi fiorul de sfinţenie ce vine de undeva de departe prin veacuri şi trece din casă în casă şi din suflet în suflet»”.
Cu acest preambul, semnat de pr. dr. Ilie Daniel Colceriu, preot paroh, alături de pr. Vasile Zărnescu, brașovenii sunt invitați astăzi în Biserica „Sfinții Trei Ierarhi și Sf. Bartolomeu” pentru un concert de colinde susținut de Cvintetul Anatoly: „Vă așteptăm cu drag la «Seara de colinde», duminică, 19 Decembrie 2021, ora 17:00, să ne bucurăm și să-l primim pe Pruncul Hristos în ieslea sufletelor noastre!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] „Dumitru Stăniloae” din Braşov, precum şi dirijorul Corului Concentus – Braşov.Anatoly ne (în)cântă cu „Armonia colindelor”. Preţul biletelor este cuprins între 70 şi 130 de […]

Back to top button