Cultură

BRAŞOV. 100% Mozart cu Kamerata Kronstadt şi Gabriel Croitoru

 

Kamerata Kronstadt deschide Festivalul Mozart (ediţia a II-a) organizat de Opera Braşov, mâine, 3 februarie, de la ora 19.00, la Sala Patria din Braşov, cu un „Concert 100% Mozart”. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Cristian Oroşanu, iar invitat va fi îndrăgitul violonist Gabriel Croitoru. Din program vor face parte lucrări precum Simfonia nr. 2, Simfonia nr. 4, Adagio&Fugue k.546 sau Concertul pentru vioară nr. 5. Gabriel Croitoru va cânta pe o celebră vioară construită în anul 1731, de Giuseppe Antonio Guarnieri (del Gesu), unul dintre cei mai cunoscuţi lutieri cremonezi. Instrumentul i-a aparţinut lui George Enescu, care şi l-a achiziţionat din bani proprii, iar la moartea sa, soţia marelui compozitor l-a donat statului român. De atunci, pe această vioară nu s-a mai cântat, însă Gabriel Croitoru a primit dreptul de folosinţă al acestui instrument, începând din 2008, în urma unui riguros concurs.

„Gabriel Croitoru este un violonist pe care îl apreciez foarte mult şi mă bucur că vom cânta împreună. Vom avea un concert în care vor fi două piese din tinereţea lui Mozart şi alte două din perioada de maturitate, dacă poate fi numită aşa, pentru că se ştie că Mozart a murit destul de tânăr. Este un program 100% Mozart. Trei lucrări sigur ale lui Wolgang, iar una este posibil să fie a lui Leopold. Noi vrem să aducem în faţă şi copilăria lui Mozart. Simfonia nr.4 a fost scrisă pe când acesta avea doar 9 ani”, a precizat, ieri, maestrul Cristian Oroşanu. În timpul concertului, a mai spus el, publicul va putea asculta şi o scrisoare scrisă de Mozart către tatăl său. Bilete pentru acest eveniment nu mai există.

Preţul biletelor este de 40 de lei, respectiv 30 de lei redus, dar concertul este deja sold-out.

Citiţi şi:

BRAŞOV. Festivalul Mozart, la 260 de ani de la naşterea geniului

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button