Cultură

Actriţa Oana Pellea, la aniversare. „Ne întrebăm din ce în ce mai rar cine suntem şi ce vrem de fapt”

 

Actriţa Oana Pellea împlineşte, astăzi, 55 de ani. Renumita artistă s-a născut în 29 ianuarie 1962, în București. A absolvit, în 1984, Academia de Teatru și Film, la clasa profesoarei Sanda Manu. Între 1984-1987 a fost actriță la Teatrul din Piatra Neamț, iar între 1987 și 1999 a jucat la Teatrul Bulandra din București. În anul 2009 a publicat, la Editura Humanitas, prima sa carte intitulată „Jurnal 2003-2009”.

Căutăm, ca nebunii, totul în formă. În forma caselor, în forma teatrală, muzicală. Trăim după tipare formale. Ne îmbrăcăm ca Versace, arătăm ca Madonna, vorbim ca Tom Cruise, trăim în forma lui «Tânăr şi neliniştit» şi murim foarte liniştiţi şi pierduţi de noi, căci am adoptat alte formate şi modele. Ne întrebăm din ce în ce mai rar ce căutăm aici. Cine suntem şi ce vrem de fapt. Uităm cu desăvârşire să simţim noi, să gândim noi. Nici nu mai ştim de atâta informaţie care sunt gândurile noastre şi care nu. Dacă ce simţim e adevărat sau nu”, scrie Oana Pellea, în jurnalul său.

În acelaşi timp, actriţa spune că oamenii zilelor noastre fug prin timp. „Nu mai avem când să ne întâlnim cu noi. Ne uităm în vitrine colorate, la preţuri, ne grăbim spre nu se ştie ce şi putem foarte uşor să ratăm întâlnirea la un colţ de stradă cu noi. Atâta treabă am cu mine şi nu mă pot opri să fug prin timp …”, afirmă artista. 

La ora actuală, Oana Pellea poate fi văzută pe scena teatrelor Metropolis, Teatrul Foarte Mic, Arcub, Bulandra, în piese precum: „Mă tot duc”, de William Shakespeare (Teatrul Metropolis, Teatrul Foarte Mic), „Efectul razelor gamma asupra crăițelor lunatice” de Paul Zindel, regia Mariana Cămărășan (Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara) sau „Idolul și Ion Anapoda”, de G.M. Zamfirescu, regia Mariana Cămărășan, Toma Dănilă (ArCuB). 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button