Coronavirus

[ViDEO] COVID-19. BRAȘOVUL, pregătit pentru valul 5. Centru de evaluare non-stop

  • prefe-DSP-spitale_293742.jpeg
  • prefe-DSP-spitale1_293743.jpeg
  • prefe-DSP-spitale2_293744.jpeg
 
Prefectul Mihai Cătălin Văsii a organizat astăzi o întâlnire de lucru cu managerii/ directorii medicali ai spitalelor din județ și conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, spre a se analiza stadiul pregătirilor pentru iminentul val 5 al pandemiei de COVID-19. De asemenea, s-au discutat aspecte organizatorice privind centrele de evaluare ambulatorie pentru investigarea și tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, după cum a stabilit Ministerul Sănătății (detalii: Fără COVID în spitale. Pacienții infectați, tratați gratuit, fără bilet de trimitere, în ambulatoriu).
Scopul acestor centre de evaluare – în număr de cinci, înființate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal Săcele, Spitalul Municipal Făgăraș și la Centrul Medical Maria Sânpetru – este de a se evita, pe cât posibil, supraaglomerarea secțiilor de spital. „Brașovul este printre foarte puținele județe din țară în care astfel de centre funcționează de mai mult timp. Numărul lor va crește în perioada următoare și va fi operaționalizat și un centru de evaluare cu program non-stop, la Spitalul Municipal Săcele”, a precizat prefectul (video).
 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button