Coronavirus

Și la BRAȘOV. Valul 4 pandemic nu a trecut, autoritățile trebuie să rămână în alertă

 

Deşi numărul cazurilor de COVID-19 este pe un trend descendent, „nu am depăşit încă valul al IV-lea al pandemiei, iar direcţiile de sănătate publică şi celelalte componente ale sistemului sanitar şi de urgenţă trebuie să rămână în alertă în perioada următoare. Este nevoie de responsabilitate şi decizie la nivel local. Mecanismul de gestionare a Planului de rezilienţă trebuie să fie flexibil şi să permită modificări rapide şi reveniri ale numărului de paturi ATI destinate COVID-19, în cazul în care este nevoie, cel puţin la cifra din vârful pandemic IV”.

Este avertismentul lansat de ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, marți, într-o videoconferință cu prefecții, înainte de predarea mandatului. De la Brașov, prefectul Mihai Cătălin Văsii, subprefectul Ambrus Izabella Agnes, directorul executiv al DSP Braşov, Claudia Bularca, şi inspectorul-şef al ISU Braşov, col. Lucian Marciu, au participat, alături de omologii din celelalte judeţe, la videoconferinţa cu ministrul, secretarul de stat Vass Levente şi Călin Alexandru, director general al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cseke Attila a solicitat direcțiilor de sănătate publică actualizarea planurilor județene de reziliență în privința paturilor ATI-COVID.Conform Planului de măsuri pentru creșterea capacității de tratament al pacienților cu COVID-19 în ceea ce privește îngrijirile de terapie intensivă din unitățile sanitare de la nivelul județului Brașov, elaborat de Direcția de Sănătate Publică a Județului Brașov, la nivelul județului sunt disponibile 57 de paturi de terapie intensivă și terapie intermediară, dintre care 28 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, 5 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, 3 la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Braşov, 4 la Spitalul Municipal Dr. Aurel Tulbure Făgăraş, două la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, 10 la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov şi 5 la  Spitalul Militar de Urgenţă Regina Maria Braşov.

Actualizați zilnic stocurile de medicamente!

Ministrul a prezentat detalii privind situația aprovizionării cu medicamente pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, insistând asupra necesității ca spitalele să actualizeze zilnic stocurile de medicamente pentru tratarea COVID-19. „Dacă, să spunem, spitalul X nu efectuează actualizarea, există riscul unei mici sincope în aprovizionarea cu aceste medicamente de la nivel central, pentru că  aici se vede că acel spital are suficiente medicamente, când, de fapt, este nevoie să fie aprovizionat. Medicamente există și se vor mai livra de către furnizori, însă trebuie să ne asigurăm că ajung la timp acolo unde este nevoie de ele”, a spus ministrul Sănătății.

Anticorpi monoclonali există, trimiteți pacienții

Sursa citată a subliniat că, în privința tratamentului cu anticorpi monoclonali, pentru care există stocuri suficiente, trebuie implicați medicii de familie, care să îndrume pacienții către unitățile sanitare pentru a primi acest tip de tratament în primele zile de la infectare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare