Coronavirus

Șefa UPU-SMURD Brașov, mesaj pentru cei care numesc Spitalul Județean de Urgență „focar de infecție”

 

Cadre medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și colegi de salon de-ai pacientului în vârstă de 81 de ani (de loc din Bran) care avea COVID-19 s-au infectat cu noul coronavirus, din cauza faptului că nici bărbatul, nici aparținătorii săi nu au anunțat că aveau în familie un caz confirmat.

Octogenarul și alți doi pacienți, pe care i-a infectat cu COVID-19 (care erau dinainte grav bolnavi), au murit.

De la acest incident și până la a numi SCJU Brașov „focar de infecție” a fost doar un pas.

În această după-masă, coordonatorul Unității Primiri Urgențe – SMURD Brașov, dr. Cristina Vecerdi, a reacționat, fiind deranjată de cei care dau vești alarmante și numesc spitalul „focar de infecție”.

„Văd că se posteaza tot felul de lucruri despre ScjuBv. Sigur hârtia și fb suportă orice.
Vești alarmante despre «focar de infecție» probabil întreținute de «magicienii» scrisului și intereselor în discreditare.

Infectarea personalului medical s-a produs în urmă cu 2-3 saptamani cand metodologia stabilirii cazului suspect presupunea ancheta epidemiologica precisa. Mai multi pacienti contacti cu persoane pozitive au declarat fals si au semnat aceste declaratii. Au fost internati in sectii stabilite”curate” . Ne-am bazat pe raspunderea civica”, a explicat dr. Cristina Vecerdi, pe Facebook.

În continuare, a explicat măsurile care s-au luat la nivelul spitalului, pentru a putea fi tratate urgențele atât la persoanele neinfectate, cât și la cele cu COVID-19.

„Spitalul judetean Brasov este printre primele din tara care au stabilit circuite complet separate pentru pacientii suspecti Covid. Am investit si remodelat cu forte proprii si ajutorul sponsorilor o sectie de aticovid de 15 locuri unde au fost tratati si vindecati! pacienti cu insuficienta respiratorie severa SARS-CoV -2, am creat 2 UPU si ne-am coordonat resursele in asa fel incat sa acoperim : 2 upu, SMURD si coordonarea dispeceratului medical , radiologia a stabilit circuite complet separate , avem un CT care deserveste pacienti Covid. Am facut asta din 21 martie! Intre timp se trateaza infarct miocardic acut indiferent daca are sau nu suspiciune de infectie, se face tromboliza AVC. Avem un pavilion intreg unde tratam pacienti suspecti cu patologii multiple asociate.
Datorita declaratiilor false, ne-am organizat laboratorul sa lucreze in 2 spatii acreditate teste PCR alaturi de alte analize utile pentru diagnosticul CoV-19. Timpul estimat de finalizare analize -2 ore! Testare valida in max. 12! Testam pacientii la internare dupa incidentele nefericite.
Cu alte cuvinte suntem singurul spital din judet capabil sa asigure urgentele medico-chirurgicale CoVid si nonCoVid”, a scris șefa UPU-SMURD Brașov.

„Chiar ma enerveaza cand o data la 10 zile deschid fb si vad ca suntem focar de infectie! Da , exista personal pozitiv pentru SARS-CoV-2. Asimptomatici pana acum – multumim lui Dumnezeu. Este inevitabil cand tratezi pacienti infectati. Asa a fost peste tot la inceput pentru ca si alte tari s-au confruntat cu aceeasi problema . Increderea! Va rog sa va faceti temele mai bine!!! Si nu ne jigniti pe noi care lucram ca pe front!”, a mai transmis doctorul.

 

CITIȚI ȘI:

CORONAVIRUS. DSP BRAȘOV: Pacientul 0 de la Spitalul Județean avea în familie caz cu COVID-19, dar n-a declarat / Consecințe GRAVE!

CORONAVIRUS. BRAȘOV. Update. Au murit infectați cu COVID-19, dar fără a avea simptomatologie respiratorie / Pacientul 0…

CORONAVIRUS. BRAȘOV. Încă două decese / Oamenii, colegi de salon la Spitalul Județean

CORONAVIRUS. BRAȘOV. DSP a anunțat „închiderea completă a secțiilor Chirurgie II și Chirurgie III de la Spitalul Județean și efectuarea dezinfecției terminale”

CORONAVIRUS. DSP, precizări despre al doilea brașovean ucis de COVID-19

CORONAVIRUS. Al doilea deces la BRAȘOV / 248 la nivel național

 CORONAVIRUS. BRAȘOV. Doctorul Dan Grigorescu, apel către prefect! „Suntem în ceasul al 23-lea: capacitatea actualelor spitale va fi în curând depășită de tsunami-ul de cazuri care va urma!”

CORONAVIRUS. BRAŞOV. Reacția Spitalului Județean, după acuzele aduse în cazul bătrânului decedat…

CORONAVIRUS. Anchetă la BRAȘOV, după înregistrarea primului deces

CORONAVIRUS BRAŞOV. GCS, informaţii despre braşoveanul decedat

CORONAVIRUS BRAŞOV. Nepoata bătrânului decedat, ACUZAȚII GRAVE!

CORONAVIRUS. BREAKING NEWS. Primul deces la BRAŞOV


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button