Coronavirus

Marcel Ciolacu (PSD): „Cred că certificatul verde este o necesitate”… Ce s-a schimbat de la votul în Senat?

  • Screenshot_20211030-192709_Office_292322.jpg
  • Screenshot_20211030-192643_Office_292323.jpg
 

După ce PSD a votat în Senat împotriva certificatului verde la locul de muncă, liderul partidului, Marcel Ciolacu, afirmă că acesta este „o necesitate”.

Cred că certificatul verde, în contextul european, e o prioritate și pentru români. L-am urmărit aseară pe Alexandru Rafila, am vorbit și cu el apoi, am vorbit și cu Alfred Simionis, am văzut și amendamentele depuse de doctorul Streinu-Cercel.
Cred că vom ajunge la o concluzie așteptată și previzibilă pentru români.
Cred că certificatul verde este o necesitate”, a susținut Ciolacu.

Alexandru Rafila a declarat ieri, la Digi24, că în ceea ce privește obținerea certificatului verde în România ar trebui elimitată orice fel de discriminare.

În opinia sa, cei care se vaccinează cu vaccinuri ARN mesager ar trebui să poată obține documentul la 10 zile după prima doză, la fel ca în cazul imunizării cu vaccinul în doza unică (n.r., deși, amintim, vaccinurile nu-și fac încă efectul la 10 zile după prima doză, prin urmare nu oferă niciun fel de protecție… VEZI FOTO 2 și 3). 

Acesta a adăugat că românii au în continuare dileme în privinţa certificatului verde COVID, pentru că nu li s-a explicat ce este acest document și că se poate obține inclusiv cu testare. 

Încă premierul Florin Cîțu a declarat, ieri, că introducerea obligativității certificatului verde pentru angajați este cea mai non-invazivă măsură, în contextul valului patru al pandemiei, pentru a nu se închide din nou economia, motiv pentru care, cât de curând, vor fi introduse în Parlament amendamente în acest sens.

Senatorii au respins în 27 octombrie proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă.

Amintim că, de când s-au introdus restricții privind intrarea în magazine și de când se vorbește despre certificatul verde la locul de muncă, a crescut semnificativ numărul celor care au ales să facă vaccinurile promovate de autorități, cu scopul de a obține certificatul.

Însă, după respingerea proiectului în Senat, s-a observat din nou o scădere, spre nemulțumirea politicienilor care promovau vaccinarea.

VEZI ȘI:

Deputatul brașovean Marian Rasaliu va vota împotriva CERTIFICATULUI VERDE la locul de muncă (VIDEO)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare