Coronavirus

COVID-19. Posibil focar de infecție cu Omicron după… petrecerea de Crăciun și nu după călătorii în Africa / Toți erau… vaccinați

 

Un posibil focar de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 a apărut în Norvegia, după o petrecere de Crăciun organizată de o companie, relatează Reuters.

Între 50 şi 60 de participanţi la acest eveniment, toţi vaccinaţi anti-COVID-19, s-au infectat cu SARS-CoV-2 în urma petrecerii desfăşurate pe data de 26 noiembrie, într-un restaurant din capitala Oslo.

Dacă în urma secvenţierilor se va descoperi la toţi varianta Omicron, atunci acesta ar fi cel mai mare focar cu noua variantă a coronavirusului detectat până în prezent în Europa, conform presei centrale.

În total, aproximativ 120 de persoane au luat parte la acea petrecere, iar numărul ridicat al celor testaţi pozitiv ulterior este un indiciu clar că avem o variantă contagioasă, nicio îndoială în această privinţă”, a atras atenţia un responsabil sanitar norvegian, scrie agerpres.ro.

Situaţia este îngrijorătoare”, a declarat ministrul norvegian al sănătăţii, Ingvild Kjerkol, la o conferinţă de presă.

„Aceasta arată că virusul infectează foarte uşor şi că vaccinul nu protejează bine împotriva infectărilor. Sperăm şi credem că vaccinul va proteja împotriva formelor grave ale bolii, dar nu ştim cât de mult”, a subliniat ea.

Prin urmare, guvernul norvegian a anunţat noi restricţii sanitare la Oslo şi în regiunea capitalei.

Astfel, masca va redeveni obligatorie în transportul public şi în centrele comerciale, telemunca devine o regulă acolo unde este posibil, iar la evenimentele private desfăşurate în interior numărul participanţilor va fi plafonat la 100, conform stiripesurse.ro.

Niciun caz grav nu a fost semnalat deocamdată printre cei peste 50 de infectaţi şi sunt în desfăşurare anchete epidemiologice extinse pentru a limita pe cât posibil declanşarea unor lanţuri de infectare în urma acestui focar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare