Coronavirus

COVID-19. Pediatrul Mihai Craiu, despre varianta Delta la bebeluși și la copiii cu boli grave

 

Medicul pediatru Mihai Craiu a susținut, la Digi24, că tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 ar fi de cinci ori mai contagioasă decât cea inițială și că bebelușii și copiii mai mari care au boli grave ar avea risc foarte mare de infectare. Totodată, el a avertizat că adolescenții ar avea risc suplimentar, deoarece pot face sindrom inflamator multisistemic. „Deși nu e frecvent, poate evolua sever și poate să lase sechele”, a precizat medicul.

„Vor fi mai mulți copii infectați, dar cu boli severe și care să necesite spitalizare nu ne așteptăm la aceeași proporție ca și la adulți. Imensa majoritate a copiilor infectati fac forme foarte ușoare sau nu au simptome deloc.
Pacienții care sunt acum in terapie intensivă în România sunt copii care fie aveau anterior o afecțiune gravă, o comorbiditate foarte importantă, fie au vârste extrem de mici. La risc foarte mare sunt copiii în primele luni de viață sau cei mai mari care au boli grave”, a spus medicul.

„Un părinte cu un copil absolut sănătos, care a frecventat și înainte grădinița, trebuie să aibă grijă la semnele unei boli acute febrile și să nu se sperie de orice fel de muc în nas și simptome minore respiratorii. Părinții să vorbească între ei. Dacă încep să aibă semne mai mult de 2-3 copii într-o clasă, da, trebuie să ne gândim la coronavirus. Dacă e un caz singular, e absolut improbabil.
Dacă apar semne de gravitate la boală febrilă respectivă, adică copil deshidratat, care nu mai bea, nu mai urinează sau copil care respiră dificil, peste 50 pe minut respirație, sau copil cu alterarea stării generale, categoric trebuie să meargă la spital.
Părinții trebuie să facă și ce făceau înainte de pandemie: pare o viroză severă, merg la doctor, pare o boală obișnuită, vorbesc cu medicul de familie și iau măsurile obișnuite”, a adăugat Mihai Craiu.

Mai multe informații – AICI.

Declarațiile sale sunt în totală contradicție cu opinia pediatrului brașovean Damian Baciu, care a ținut un discurs antivaccinare, cu ocazia începerii anului școlar. El a precizat că totul este doar un experiment și că nu are încredere nici în testare, nici în vaccinare și că persoanele cu simptome ușoare trebuie să refuze internarea. VEZI: COVID-19. Medicul brașovean Damian Baciu, DISCURS CONTROVERSAT despre „INJECTARE”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button