Coronavirus

COVID-19. Ministrul Sănătății: Închiderea școlilor, doar ca acțiune „chirurgicală”

  • elevi-cu-masca.jpg
 

Citiți și: 

Ce spune Rafila despre reintroducerea RESTRICȚIILOR COVID

Şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, din toată ţara, potrivit ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila. Acesta a declarat la Digi24 că nu vor mai exista închideri ale şcolilor generalizate, ci doar acolo unde numărul de paturi destinate bolnavilor COVID va fi ocupat cel puțin 75%, „pentru o scurtă perioadă de timp şcolile vor fi închise”, până când indicatorul scade sub această valoare.
„Trebuie să acţionezi chirurgical, dacă se poate spune aşa, opreşti şcoala, opreşti transmiterea, două-trei săptămâni după care reiei cursurile, şi nu în toată ţara, ci strict într-un judeţ unde ai un număr mare de cazuri în spital”, a explicat Rafila metoda care va fi folosită, din nou, în toamnă, din 5 septembrie, după reluarea cursurilor în şcoli.

Numărul de infecții nu mai este un indicator, a menționat ministrul. 

Acesta a precizat că „vor fi aceleași recomandări la care insistăm”, făcând referire la portul măștii, despre care a spus că nu va mai fi impus fiindcă în opinia sa „nervii sunt destul de întinși” și „gradul de acceptabilitate al unei măsuri care pare coercitivă, cred că este destul de redus”.

Oficialul a făcut declarațiile în contextul în care în ultimele două săptămâni numărul cazurilor de COVID a fost în creștere, observându-se o stagnare în ultimele zile. Școala începe peste o lună, pe 5 septembrie, potrivit calendarului anului școlar 2022-2023.

 

 Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button