Coronavirus

COVID-19 BRAȘOV. Testul negativ impus la „reangajare” este excesiv

 

„Am fost testată pozitiv la un test COVID, am avut simptome, cel mai rău în primele 5-6  zile, am fost internată 9 zile. În a opta zi mi s-a repetat testul și a ieșit tot pozitiv. Am mai stat în izolare încă 7 zile de la externare, dar eu nu am un test negativ pentru a merge la serviciu, medicul de familie nu îmi mai dă concediu medical, iar DSP nu mai face teste la cei deja pozitivi. Mi se pare o mare porcărie, iar eu la serviciu nu pot să mă prezint pozitivă, asta clar. Nu m-am externat la cerere. Am luat în calcul să mă retestez la privat, dar costă mult. Ce e de făcut?”.

De la asemenea cazuri, apărute tot mai mult în ultima perioadă, a pornit Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Brașov, care s-a autosesizat și s-a adresat Ministerului Municii.

Avocatul Poporului a transmis că este excesivă condiţionarea salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea şi prezentarea unui test negativ la COVID-19, o măsură impusă în afara cadrului legal persoanelor care se întorc la muncă după perioada de carantină şi oamenilor considerați vindecați, după ce au parcurs procedurile şi traseul reglementat de lege. Instituţia solicită Ministerului Muncii, prin intermediul Inspecţiei Muncii, să transmită la nivel naţional angajatorilor că această măsură este excesivă.

„Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Braşov, s-a sesizat din oficiu şi solicită Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale ca, prin Inspecţia Muncii, să intervină la nivel naţional, în vederea informării angajatorilor cu privire la faptul că o condiţionare a salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea şi prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2, este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, de natură să atragă sancţiunile legale în materie. În opinia Avocatului Poporului, condiţionarea salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea şi prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, atât persoanelor care se întorc la locul de muncă după perioada de carantină, cât şi persoanelor care au fost la un moment dat pozitive, însă, după ce au parcurs procedurile şi traseul reglementat de lege, sunt considerate vindecate”, se arată într-un comunicat semnat de Cornelia Cor, consilier coordonator al Biroului Teritorial Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare