Coronavirus

COVID-19 BRAȘOV. 7.246 de vaccinați cu AstraZeneca. Câți au raportat reacții adverse

 

Doze din lotul de AstraZeneca (AZ) cu probleme – ABV 2856, pentru care România a decis suspendarea temporară a vaccinării, nu au ajuns la Braşov, au precizat reprezentanții Direcției de Sănătate Publicp (DSP). „România a recepţionat prima tranşă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02.2021. Menţionăm că în judeţul Braşov nu s-a livrat şi nu a fost administrată nici o doză din acest lot. La nivelul judeţului Braşov, la un număr de 7.246 vaccinări (prima doză) cu vaccinul antiCovid-19 AstraZeneca au fost raportate 16 reacţii adverse minore pasagere şi 1 lipotimie”, conform sursei citate.
Lotul menţionat a fost „carantinat”, până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului. Imunizarea continuă cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de faţă în România. „Menţionăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauţie extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument ştiinţific care să fi impus această hotărâre. Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia”, mai spun autorităţile.

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi seară, că s-a luat decizia ca toate cele 3.000 de doze AstraZeneca rămase să fie puse timp de o săptămână în „carantină”, după ce mai multe state au oprit temporar vaccinarea cu acest ser în urma unor suspiciuni că ar duce la efecte secundare grave.

Lotul ABV2856 din vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca a fost interzis în Italia după moartea a două persoane. Peste 81.000 de doze din lotul ABV 2856 au ajuns și în România, din care 77.000 de români s-au vaccinat deja, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiță.

Citiți și:

CORONAVIRUS. Reacția AstraZeneca în controversa dozelor de vaccin

CORONAVIRUS. Dr. Andreea Moldovan, despre reacții adverse și lotul suspendat AstraZeneca


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare