Coronavirus

CORONAVIRUS. Vlad Voiculescu: „Nu e vorba despre morţi ascunşi”

 

Vlad Voiculescu (USR-PLUS), fost ministru al Sănătății, a susținut, vineri seara, la Digi24, că diferența de „mii de morți” COVID la care a făcut referire în conferința de presă de vineri dimineață vine de la discrepanțele dintre datele care apar pe două platforme, alerte.ms.ro și corona-forms.

Nu putem ști încă despre câte mii de cazuri diferență. Pe de o parte, vorbim despre o metodologie care e imperfectă, acesta este un lucru pe care pot să îl spun cu certitudine. Iar rezultatul acestei metodologii imperfecte și al aplicării ei este, da, o diferență a cărei amplitudine nu o cunoaștem. O problemă cu siguranță există. Am făcut verificări la nivel mic, la nivel de spital, văzând care sunt cifrele, verificări în cele două platforme în care se raportează și, într-adevăr, există o problemă de metodologie care rezultă în cifre diferite. Dacă comparăm cele două platforme în care se fac raportări – una se numește Alerte MS – este o platformă în care raportează spitale – cealaltă se numește Coronaforms – este o platformă în care raportează mai multe entități, medici de familie, spitale si nu numai… Vedem că este o diferență și diferența este semnificativă…Nu zic că cei decedați nu au fost înregistrați, ci doar că ei nu au fost înregistrați în baza de date pe o anumită platformă, dar la spitale ei au fost înregistrați. Raportarea numai din spitale este cu mii de cazuri mai mare decât raportarea din toate entităţile”, a declarat fostul ministru.

Nu aveam de gând să fac lucrurile acestea publice până să terminam o investigație. Aveam un grup de lucru la Ministerul Sănătății care ar fi trebuit să se ocupe de acest lucru. Mai bine de jumătate dintre ei au fost deja demiși, iar lucrurile acestea trebuie lămurite…Nu este vorba despre morţi ascunşi, cine a rostit cuvântul ăsta?”, a mai afirmat Vlad Voiculescu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button