Coronavirus

CORONAVIRUS ROMÂNIA. Sportivi de TOP, notificați! Postarea unei campioane olimpice…

 

Federația Internațională de Scrimă a anunțat Federația Română de Scrimă și toate forurile naționale care au avut reprezentanți la Cupa Mondială de spadă de la Budapesta (6 – 8 martie) că mai mulți scrimeri sud coreeni și chinezi care au concurat în Ungaria au fost testați pozitiv la virusul COVID – 19, s-a precizat într-un comunicat al forului român menționat, în care s-a mai specificat că sportivii au fost testați la întoarcerea în Asia, dar, conform comunicatului primit de la FIE, numele acestora nu a fost dezvăluit, precizându-se că cei mai mulți dintre aceștia sunt asimptomatici.

În consecință, în regim de urgență, Federația Română de Scrimă a notificat sportivii și antrenorii care au participat pentru România la respectiva competiție, 8 spadasine și 10 spadasini, alături de 6 tehnicieni.

Acestora le-a fost transmisă recomandarea Federației Internaționale de Scrimă, care le-a indicat să intre de urgență în autoizolare la domiciliu, să se testeze împotriva virusului COVID -19, să acorde atenție simptomelor în familiile lor, prietenilor și persoanelor din anturaj, în special a celor în vârstă care au și alte probleme de sănătate.

Campioana olimpică Ana Maria Brânză (foto) a participat și ea la competiția amintită, postând pe pagina sa de Facebook, printre altele, referitor la cele menționate mai sus:

„Țin să vă anunț că atât eu, cât și colegele din lotul național și cei din echipa tehnică suntem bine… Am urmat cu strictețe recomandările FR Scrimă și am contactat #DSP – eu am fost mai puțin norocoasă și n-am prins un apel telefonic, dar am trimis e-mail și voi insista în perioada imediat următoare, deși sunt convinsă că sunt solicitați peste limită! De când am revenit în țară, am decis să rămân în casă, cu foarte mici excepții. Deși n-am prezentat nici un simptom până în acest moment și pe toată perioada competiției de la Budapesta, nu am intrat în contact direct cu vreunul dintre sportivii în cauză, am hotărât că așa este mai sănătos, atât pentru mine, cât și pentru ceilalți”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare