Coronavirus

CORONAVIRUS ROMÂNIA. Concedieri masive pe fondul pandemiei?!

 

Pandemia de Coronavirus nu este o problemă care să afecteze doar sănătatea oamenilor, ci și siguranța financiară. Potrivit unui sondaj inițiat de Romanian Business Club, 74% din respondenți (IMM-uri din industriile grav afectate de situație) vor fi nevoiți să renunțe la o parte din angajați, în contextul ultimelor evenimente legate de COVID-19.

Nu mai puțin de 75% din respondenți au declarat că sunt grav afectați de noua situație. De asemenea, 40% din companii consideră că își vor putea susține activitatea maxim o lună din surse proprii.
Sondajul a fost realizat în rândul a 200 de companii din domenii precum organizări de eveniente, educație, divertisment, care sunt grav afectate de măsurile luate pentru prevenirea răspândirii virusului.

„Companiile susțin cu toate resursele inițiativele statului român pentru stoparea răspândirea bolii, dar sunt extrem de îngrijorate de faptul că vor fi nevoite să reducă drastic numărul de angajați, ba chiar să închidă business-urile.
75% dintre respondenți au declarat că sunt grav afectați de noua situație, în timp ce 74% dintre ei iau în calcul reducerea numărului de angajați pentru supraviețuirea în această perioadă. Având în vedere caracterul subit al pandemiei, doar 30% dintre companiile respondente au reușit să pună la punct o strategie de business menită să le ajute în depășirea crizei.
40% dintre companii consideră că își vor putea susține activitatea maxim o lună din surse proprii, iar 35% dintre ele cred că pot rezista între 3 și 6 luni în condițiile actuale.
Cei 200 de respondenți, companii cu o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de euro, fac apel la instituțiile statului și cer ajutorul acestora pentru a putea depăși criza.
Scutirea impozitelor este considerată o soluție de către 44% dintre companii, în timp ce 23% cred că statul ar putea să le ofere finanțare”, se arată într-un comunicat.

„Situațiile neprevăzute cu care ne confruntăm din poziția de antreprenori pot fi uneori copleșitoare, dar acum este și contextul COVID 19 care amenință toate business-urile mici și mijlocii din România. Facem un apel la autoritățile competente și sperăm să fi început deja dezvoltarea unei strategii care să ajute business-urile să își revină după această perioadă plină de neliniște prin care trecem. Credem că este necesar ca atunci când vom stopa răspândirea acestui virus, moment care sperăm să fie cât mai curând, să avem în continuare o economie stabilă”, a declarat Vlad Mihălăchioiu, Fondator Bucharest Business Club.

Și Horeca Insight, platforma online a industriei ospitalității, a pornit un demers de a strânge într-un grup toți antreprenorii care sunt afectați de restricțiile impuse de autorități. Această inițiativă vine din cauza faptului că industria HoReCa este una dintre cele mai grav afectate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button