Coronavirus

CORONAVIRUS. Reacția AstraZeneca în controversa dozelor de vaccin

 

Reprezentanții companiei AstraZeneca au reacționat în controversa legată de dozele de vaccin, susținând că nu există nici o dovadă de risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă sau scădere a trombocitelor ce ar fi cauzate de vaccin. Cu toate acestea, se vor reanaliza toate datele de siguranță disponibile în cazul celor peste 17 milioane de persoane care au fost vaccinate deja în Marea Britanie și Uniunea Europeană. Până în prezent, în state UE și în Marea Britanie, au existat 15 evenimente de TVP (tromboză venoasă profundă) și 22 de evenimente de embolie pulmonară raportate în rândul persoanelor cărora li s-a administrat vaccinul.

În ceea ce privește calitatea, nu există probleme confirmate legate de nici un lot de vaccin utilizat în toată Europa sau în restul lumii. Testarea suplimentară a fost și este efectuată de noi înșine dar și independent de către autoritățile sanitare europene și niciuna dintre aceste re-testări nu au arătat motive de îngrijorare. În timpul producției vaccinului, peste 60 de teste de calitate sunt efectuate de AstraZeneca, partenerii săi și de peste 20 de laboratoare independente de testare. Toate testele trebuie să îndeplinească criterii stricte pentru controlul calității, iar aceste date sunt trimise autorităților de reglementare din fiecare țară sau regiune pentru examinare independentă înainte ca orice lot să poată fi eliberat în țări. Siguranța publicului va fi întotdeauna pe primul loc. Compania are această problemă sub o analiză atentă, iar dovezile disponibile nu confirmă faptul că vaccinul este cauza. Pentru a depăși pandemia, este important ca oamenii să fie vaccinați atunci când sunt invitați să facă acest lucru“, se arată în răspunsul oficial al companiei AstraZeneca.
 
Ciriți și:
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare