Coronavirus

CORONAVIRUS. Dr. Valeriu Gheorghiță: „Rata de spitalizare din România este de două ori mai mare decât în UE”

 

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, vineri, la Digi24, că în acest moment este evident că avem o transmitere comunitară a variantei Omicron. Medicul a precizat că în România rata de spitalizare în ATI este de două ori mai mare față de țările din Uniunea Europeană, iar rata de mortalitate este de trei ori mai mare față de media din UE.

În România, rata de spitalizare în ATI este de două ori mai mare decât în UE și în ceea ce privește rata de mortalitate, este de trei ori mai mare în România față de media europeană. Există această diferență între noi și UE pentru că rata de vaccinare este în continuare insuficientă. Aparent, par puține decese, dar trebuie să ținem cont că aceste decese sunt prevenibile. Tocmai de aceea, atrag încă o dată atenția că persoanele vulnerabile ar trebui să meargă să se vaccineze, pentru că în felul acesta putem evita spitalizarea și decesul. Strategia este în continuare să avem un număr cât mai mare de persoane vaccinate, să avem acces la medicamente antivirale, care trebuie începută rapid după confirmarea diagnosticului. În momentul de față, în ciuda numărului mare de testări care se efectuează în fiecare zi – de peste 100.000, rata de pozitivare este de peste 30%, ceea ce înseamnă că avem o situație de transmitere comunitară a variantei Omicron”, a afirmat Gheorghiță.

Întrebat dacă România ia în calcul vaccinarea obligatorie, Valeriu Gheroghiță a răspuns:

„Categoric nu. Din punct de vedere medical, vaccinurile actuale nu reușesc să limiteze într-o măsură suficient de ridicată transmiterea infecției cu virusul SARS-CoV-2, având în vedere că varianta Omicron reușește să ocolească în cea mai mare parte răspunsul imun pe care noi îl obținem ca urmare a trecerii prin boală sau ca urmare a vaccinării. Important este să încercăm să respectăm cât mai mult măsurile de protecție la locul de muncă. Masca de tip FFP2 ar trebui utilizată și, de asemenea, cred că este important să avem conștiința proprie a respectării regulilor”.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button