Coronavirus

CORONAVIRUS BRAȘOV. Este criză de… / Per ansamblu, însă, ai ce cumpăra

 

În farmaciile din Brașov nu sunt cozi, eventual așteaptă, afară, câte 1-2 persoane, timpul până ajungi să ceri ceea ce ai nevoie fiind de 10-15 minute.

Însă, la intrare, ești anunțat, printr-un afiș, pentru a nu mai întreba, că nu se găsesc măști chirurgicale și alcool sanitar.

Eventual, acestea le poți achiziționa online. Din cauza epidemiei de coronavirus, spirtul a ajuns să se vândă de 6 ori mai scump, în timp ce măștile de protecție costă de 30 de ori prețul real, potrivit jurnalistului Virgil Burlă, care a postat informația pe site-ul Radio Europa Liberă: „Astfel, dacă o sticlă de 500 de mililitri de alcool sanitar se vindea în magazine înainte de izbucnirea crizei coronavirusului cu un preț mediu de 5 lei, spirtul se vinde acum pe internet cu prețuri între între 12 și 30 de lei. La fel se întâmplă în cazul măștilor chirurgicale. Dacă înainte de criza provocată de COVID-19, o mască chirurgicală simplă costa 30 de bani, acum același produs costă între 6 și 9 lei bucata, adică de 20 sau chiar 30 de ori mai mult”.

Și la magazinele din centrul Brașovului a fost O.K. astăzi în jurul prânzului, în sensul că nu era aglomerație, cum – de pildă – a fost duminică (foto). La supermarketul Lidl de pe strada Alexandru Ioan Cuza aveai ce alege de la raionul de fructe și legume. La carne, mai erau ceva caserole cu cotlet și ceafă de porc, destul de puține, totuși, dar congelatoarele în care trebuia să fie carnea de pui arătau ca pe vremea lui Ceaușescu – goale pur și simplu.

Ceva baxuri de ulei se mai aflau la vânzare, dar zahărul și făina „dispăruseră”. Și conservele, chiar și cele destinate animalelor de companie, au fost la mare căutare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button