Coronavirus

BRAȘOV. Și totuși, Spitalul Județean e unitate COVID-19, cu paturi ATI. Chiar și fără aviz DSP

  • aparat-testare2_279476.jpeg
  • aparat-testare_279474.jpeg
 

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov au venit cu informații despre pregătirile pe care le face unitatea sanitară pentru a face față epidemiei de coronavirus, deși nu a fost desemnată drept unitate COVID-19.

Însă unele au mai fost oferite de Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean, forul care are în subordine spitalele, iar altele intră în contradicție cu cele afirmate de șeful CJ.

Așa cum s-a mai spus, SCJU a achiziționat o linie RT PCR cu sistem automat robotizat de extracție AN. Se vor putea procesa 48 probe dintr-un kit de 96 cu timp de extracție de 118 minute si setare PCR 22 minute – timp total 140 de minute. „În momentul de față suntem în faza de validare a metodei, de pregătire personal și de săptămâna viitoare vom lucra în două ture în acest laborator. Acest echipament se alătură celorlalte pe care le aveam, dar care nu sunt automate și au un timp mai mare de procesare. Toate echipamentele sunt în laborator pavilion Tractorul. Unde se află și o secție medicală pentru suspecți COVID-19”, spune asist. pr. Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al SCJU.

El a reiterat faptul că în pavilionul central se află o secție de Terapie Intensivă COVID-19, „cu 10 paturi dotate cu aparatură necesară pentru susținerea funcției vitale și cu o rezervă de încă cinci cu dotare similară dacă va fi nevoie. Ne-am organizat la nivelul unității să putem primi urgențe în secții medicale sau chirurgicale noncovid. Pentru pacienți cu urgență medicală sau chirurgicale avem spații separate cu personal separat care asigură garda. Am creat circuit separat în aceste sectoare, pentru a reduce infectare a celorlalți pacienți. (…) În sediul central avem pregătită o secție chirurgie pentru suspecți COVID. La pavilionul Tractorul avem două secții medicale suspect COVID cu 24 saloane. Toate cu linii de garda separate”. 

Președintele CJ prezentase ieri situația paturilor de ATI din cele șase spitale ale municipiului Brașov și preciza astfel: „La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, spital care, potrivit Planului Alb aprobat de Ministrul Sănătăţii în 20 martie 2020, este destinat urgenţelor non-COVID, a fost creat la parterul Pavilionului Central un spaţiu complet izolat de restul spitalului, dotat cu un număr de 10 paturi de terapie intensivă, complet echipate. Potrivit Decretului nr. 195/2020, modificările de structură organizatorică sunt avizate de direcțiile de sănătate publică. Până la această dată, unitatea sanitară nu a primit avizul DSP Brașov”.

Avizul DSP nu a ajuns nici astăzi la spital, „dosarul fiind depus și aflându-se în procedură”.

Marius Leonte nu a răspuns la întrebarea legată de lipsa avizului, nici la cea legată de numărul de pacienți cu COVID aflați la ATI, dar mai are o precizare importantă: „În momentul de față, în SCJU Brașov nu avem nici o persoană infectată aparținând corpului medical. Acest fapt se datorează total colegilor noștri care au o înaltă pregătire profesională care și-au însușit perfect și metodele de prevenire și securitate. Funcționând cu linii de gardă multiple pe aceste secții sperăm să evităm cât mai mult timp infectarea personalului nostru”.

Citiți și:

BRAȘOV. Nici un pat de Terapie Intensivă pentru pacienții cu COVID-19. Bolnavul intubat e internat neoficial

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button