Coronavirus

BRAȘOV. Reclamație administrativă pentru lipsa spitalului modular ATI COVID-19

 

Reprezentanții Fundației HERA Brașov au anunțat că astăzi au depus o reclamație administrativă adresată Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov pentru că nu au primit nici un răspuns la solicitările de clarificare a faptului că  spitalul modular ATI COVID-19, ce ar urma să se amenajeze în curtea Județeanului, este încă în „facere”, lucrările demarând cu cel puțin o lună de întârziere.

Fundația HERA Brașov este inițiatoarea, împreună cu Asociația Dăruiește Viață (care construiește spitalul oncologic pentru copii și a realizat spitalul modular de la Spitalul Elias) și au pus la dispoziția CJ Brașov și Spitalului Clinic Județean de Urgență, cu titlu gratuit, proiectul spitalului modular (detalii: BRAȘOV. Spitalul modular nu se face ca la Elias. Proiect de la zero, cu mai puține paturi ATI), „înțelegând urgența situației și necesitatea contribuției la lupta pentru combaterea Covid-19”.

Redăm comunicatul:

„În condițiile în care Grupul de Comunicare Strategică anunță creșterea galopantă a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus și dat fiind faptul că numărul de paturi pentru tratarea pacienților infectați este deja insuficient, Fundația HERA a cerut în repetate rânduri conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov detalii privind motivele întârzierii demarării lucrărilor de execuție a spitalului modular secție exterioară ATI pentru tratarea pacienților cu Covid19, precum și informații despre termenele de execuție.
Astfel, Fundația HERA a formulat astăzi, 28.07.2020, o reclamație administrativă adresată Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, întrucât la cererea trimisă prin e-mail la data de 23 iunie 2020, precum și la cea depusă personal la 14 iulie 2020, nu s-a primit niciun răspuns. Documentele de interes public pe care le-am solicitat în baza legii nr 544/2001, privind liberul acces la informații de interes public, sunt următoarele:

1.       Contractul de atribuire privind construirea spitalului modular Covid, în integralitatea sa,

2.       Motivele pentru care, până la data de 23 iunie 2020, lucrările nu au fost demarate, ținând cont de faptul că la data de 27 aprilie a fost emisă autorizația de construire, iar procesul verbal de deschidere a ofertelor a fost încheiat cu data de 13 mai 2020.

În cazul în care soluționarea amiabilă pe care extrajudiciară a prezentei dispute nu va fi posibilă, vom fi puși în situația de a efectua toate demersurile necesare pentru apărarea drepturilor și intereselor fundației, folosindu-ne de toate mijloacele legale de care dispunem, inclusiv de concursul instanțelor judecătorești competente”.

Managerul SCJU Brașov, dr. Călin Cobelschi, a transmis că va oferi miercuri un punct de vedere.

Citiți și:

BRAȘOV. Ce se mai întâmplă cu Spitalul Modular?!…

BRAȘOV. Mai rar așa ceva: date precise de finalizare a UPU și a spitalului modular

BRAȘOV. Spitalul modular va fi aproape de două ori mai scump. Va avea și morgă

BRAȘOV. Cum va arăta spitalul modular din curtea Județeanului. 18 arbori vor fi sacrificați

BRAȘOV. Spitalul modular din curtea Județeanului, în impas „ecologic”

COVID-19 BRAȘOV. Pacienții în stare gravă vor fi tratați (și) într-un spital modular


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare