Coronavirus

BRAȘOV. Mărturia unui preot-asistent medical în secție COVID / Donații pentru bolnavi

  • preot_292789.jpg
  • preot2_292788.jpg
  • preot1_292790.jpg
  • donatii_292786.jpg
  • donatii1_292787.jpg
 

Preotul misionar Bogdan George Brânzea, totodată asistent medical, a făcut mărturii cutremurătoare despre ceea ce se întâmplă de când spitalul în care lucrează, în dubla sa calitate, a devenit secție pentru pacienții COVID-19.

După ce a absolvit Teologia, părintele Bogdan George Brânzea și-a luat și diploma de asistent medical, în virtutea unei tradiții din familie: și mama, și soția sunt asistente medicale. Credea că nu va profesa, dar în curând s-a dovedit că a fost, prin grija lui Dumnezeu, primul său pas spre împlinirea vocației de preot misionar de spital. Când Spitalul de Pnemuoftiziologie (TBC Stejeriș) a înființat o secție de Îngrijiri paliative, a cerut binecuvântare să se transfere acolo. În martie 2020, când lucra de trei ani la această secție, spitalul a devenit spital suport COVID-19.
Ca urmare, pe lângă munca de asistent medical și de duhovnic, și activităţile social-filantropice pe care le desfășurase și înainte s-au intensificat. Cea mai recentă s-a petrecut zilele trecute, având drept scop ajutorarea celor 24 de copii internaţi în cadrul Compartimentului de Pneumo-Pediatrie şi a celor 75 de bolnavi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflați la Stejeriș. „Astfel, Parohia Braşov-Spitale VI, prin preotul misionar Bogdan George Brânzea, ajutat de mulţi credincioşi apropiaţi Capelei «Izvorul Tămăduirii» din incinta spitalului, este permanent alături de pacienţii internaţi în cadrul spitalului, atât din punct de vedere spiritual, cât şi material. Părintele Bogdan George Brânzea, sprijinit de credincioşi, a donat către bucătăria spitalului 2000 de kilograme de cartofi, alimente (legume şi fructe), precum şi câteva termometre electronice necesare termometrizării pacienţilor Covid. Valoarea totală a donaţiilor s-a ridicat la suma de 7.000 de lei”, se arată pe site-ul Mitropoliei Ardealului.

De comun acord cu credincioşii care ne sunt permanent alături, am considerat că este de datoria noastră să ne implicăm în ajutorarea şi sprijinirea semenilor noştri aflaţi în grea suferinţă (…) Astfel, am dăruit 2.000 de kilograme de cartofi bucătăriei spitalului pentru nevoile pacienţilor. Multumesc din suflet doamnei Adam Loredana din Codlea care ne-a dăruit 1.000 de kilograme de cartofi din recolta domniei sale, un suflet bun, darnic şi inimos, care s-a hotărât să ne ajute fără să fie rugată. Un gest care m-a impresionat profund… Am dăruit legume, fructe, carne, mezeluri şi lactate pentru îmbunătăţirea calorică a hranei zilnice a pacienţilor. De asemenea, am cumpărat termometre pentru necesităţile medicale ale Secţiei Pneumologie I – Covid, folosite la termometrizarea pacienţilor internaţi. Am fost permanent alături de credincioşii noştri internaţi în spital oferindu-le tuturor un sprijin spiritual prin Sfânta Taină a Mărturisirii şi a Euharistiei, îmbărbătând şi încurajând pe toţi să depăşească momentul acesta greu al vieții lor”, a spus pr. Brânzea pentru sursa citată.

„Este o altă lume… o vale a plângerii”

El a făcut, din nou, mărturii cutremurătoare despre tragediile care se consumă în secțiile de spital unde sunt îngrijți pacienții infectați.

„În calitate de asistent medical, lucrând încă de la începutul pandemiei pe o secţie de Covid, vă pot spune că sunt şocat de evoluţia medicală a pacienţilor Covid pozitiv, o evoluţie foarte gravă, din ce în ce mai gravă şi mai ales, imprevizibilă. Cadrele medicale fac eforturi supraomeneşti pentru vindecarea pacienţilor, în condiţii de muncă deosebit de grele şi alături de preot, psiholog, asistent social şi kinetoterapeut formează o echipă multidisciplinară.
Biserica este permanent prezentă în aceste spitale cu profil Covid prin intermediul preoţilor misionari care sunt alături de pacienţi, cu rugăciunea şi cu ajutorul material, cu un cuvânt de încurajare şi mai ales cu harul Sfintelor Taine. E atât de multă suferinţă în aceste locuri încât nu vă puteţi închipui, familii întregi care suferă, oameni, de toate vârstele, dar mai ales bătrâni încărcaţi de multe boli şi suferinţe, ce nu pot respira şi care se chinuie pentru o gură de oxigen, pe chipul tuturor se citeşte spaima, anxietatea şi epuizarea. Soţi internaţi şi care sunt nevoiţi să se despartă, unul rămâne internat pe secţie, iar celălalt este transferat la ATI. Duc dorul şi grija părinţilor sau a copiilor lăsaţi acasă fără un ajutor, la rândul lor infectaţi cu Covid, alţii îşi plâng în liniştea salonului pe cei pe care de curând i-au înmormântat după o agonie indusă de Covid. Aceasta este realitate crudă cu care se întâlnesc preoţii misionari din spitalele suport Covid. Sunt chemaţi în puterea noptii şi nu o dată, ci şi de câte trei ori pe noapte, să meargă în secţiile ATI şi să-i însoţească pe credincioşii grav afectaţi de această boală până la hotarul veşniciei. Este atât de multă suferinţă încât aceasta şi-a lăsat amprenta în sufletele tuturor, cadre medicale şi preoţi misionari. Acolo este o altă lume… o vale a plângerii. Dumnezeu să ne păzească pe toţi de această boală şi să răsplătească jertfelnicia şi bunătatea tuturor celor care le sunt alături acestor semeni de-ai noştri aflaţi în grea suferinţă, cadrelor medicale care-i ajută şi luptă pentru viaţa lor, fraţilor preoţi care le stau la căpătâi, se roagă pentru ei şi le sunt alături la ceas de grea cumpănă, credincioşilor care îi poartă în rugăciunile lor şi, prin gesturi de bunăvoinţă, aduc un strop de bucurie pe chipurile lor
”, a spus preotul şi asistentul medical Bogdan George Brânzea.

Sursa foto: mitropolia-ardealului.ro, basilica.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare