Coronavirus

BRAŞOV. EXCLUSIV. CORONAVIRUS. Semnal de alarmă tras de un medic braşovean. APEL către oameni: „Cea mai bună soluţie în toată debandada asta este să stea lumea în casă”

  • mitrea_3.jpg
 

Criza coronavirusului este abia la început în România, însă numărul cazurilor creşte de la zi la zi.

Dr. Radu Mitrea, medic primar medicină generală şi de familie, a vorbit în exclusivitate pentru www.mytex.ro despre situaţia epidemiei din România şi din Braşov, iar veştile nu sunt tocmai bune

„Nu o să fie bine”, a început Dr. Radu Mitrea, continuând: „Nu sunt destule persoane testate. Nu avem o imagine reală a situaţiei din teren. Trebuie să crească numărul de testări. Aşteptăm să vină testele pentru a se întâmpla acest lucru. Nu trebuie să alarmăm, dar când vor începe tesările, va «bubui» situaţia în România. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Braşov. În două săptămâni, de Paşte, la Braşov situaţia va «exploda». Ţara nu este pregătită, din punctul meu de vedere. Consider că măsurile ar fi trebuit să fie mai ferme. Cred că trebuiau mobilizate toate resursele, inclusiv armata, care este pregătită pentru astfel de situaţii. Îmi este imposibil să dau un număr, dar, pe termen lung, se poate ajunge la infectarea a 80% din populaţie. Valul acesta se va încheia, probabil, în mai-iunie. Se vor relaxa măsurile şi va veni un alt val. Specialiştii preconizează doi ani de valuri. Între timp, se va face un vaccin, se va găsi un tratament specific. Cred că nu mai devreme de un an vom avea vaccinul împotriva Covid-19”.

Medicul braşovean a făcut şi un apel la oameni: „Cea mai bună soluţie în toată debandada asta este să stea lumea în casă. Este cel mai important”.

Despre situaţia de la MEDO Braşov, Dr. Radu Mitrea a punctat: „Am impus unele restricţii. Ţinem în continuare legătura cu pacienţii noştri; în măsura în care se poate, ţinem legătura cu DSP. Din păcate, este o lipsă de coordonare la DSP, atât pe plan naţional, cât şi la Braşov. Activitatea noastră continuă, pentru că sunt şi bolnavi care nu au acest coronavirus, dar au nevoie de tratament. Sunt probleme la medicii de familie, cei la care trebuie să apeleze oamenii. Inclusiv Raed Arafat a transmis mesajul ca oamenii să apeleze la medicii de familie. Nu sunt echipamente de protecţie, nu sunt dezinfectanţi. Ni s-a transmis să le cumpărăm noi, să ne facem stocuri. Mai mult, medicilor de familie le se decontează parţial, cu întârziere sau deloc facturile”.

Interlocutorul a vorbit şi despre o altă soluţie pentru această criză: „Sistemul privat a pus la dispoziţie 250 de paturi ATI, care încă nu sunt cuprinse în sistemul medical de urgenţă. Acolo ar putea fi trimise alte cazuri, nu cele de coronavirus. România nu se termină cu coronavirusul, sunt şi alţi bolnavi. Nu sunt luate în considerare, pentru că la nivel naţional este o politică antiprivat”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button