Coronavirus

BOBOTEAZA în stil pandemic: Agheasma Mare îmbuteliată

 

Patriarhia Română a anunţat, ieri, că în acest an, ceremoniile religioase prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului se vor desfăşura ţinând cont de regulile sanitare care au fost impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Astfel, pentru a fi evitată aglomeraţia, nu vor mai exista vase mari cu apă, ca în anii precedenţi, credincioşii urmând să primească Agheasma Mare deja îmbuteliată.
„La sărbătoarea Botezului Domnului din 6 ianuarie 2021 credincioşii vor primi, începând cu ora 7:00, Aghiasma Mare sfinţită şi îmbuteliată în ziua de 5 ianuarie, iar cu Aghiasma Mare din 6 ianuarie vor fi doar binecuvântaţi prin stropire”, se arată în anunţul Bisericii Ortodoxe Române.

Agheasma Mare îmbuteliată nu e chiar o noutate, la Brașov folosindu-se de ani buni această metodă de împărțire a apei sfințite (foto), atât la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Valea Cetății, cât și la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Piața Sfatului. Însă nu era exclusivă până acum.

Citiți și:

Ajunul Bobotezei, cu post aspru și multe superstiții


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button