Coronavirus

Arafat NU VREA să se renunțe la CERTIFICATUL VERDE la intrarea în restaurante, mall-uri și în alte spații / Ce spune Gheorghiță despre RELAXAREA din Marea Britanie…

 

Șeful DSU, Raed Arafat, nu vrea să se renunțe la Certificatul Verde pentru intrarea în unele spații – precum restaurante, mall-uri, instituții publice etc. – insistând că este o măsură eficientă, deși s-a dovedit că și persoanele vaccinate se pot infecta și pot transmite COVID-19.

„Noi folosim certificatul COVID pentru persoanele care nu sunt angajate şi care intră în unele zone. Da, pentru asta există utilitate clară. Pentru partea cealaltă – există o discuţie la Parlament şi nu pot să vă spun care ar fi impactul dacă s-ar discuta să se implementeze peste o perioadă. Trebuie analizat, trebuie văzut de către colegii epidemiologi şi este o discuţie la nivelul Parlamentului în acest sens. Dar folosirea certificatului la intrarea în diferite locaţii, în diferite zone, consider că, la acest moment, da, trebuie să continue”, a afirmat Raed Arafat, astăzi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, scrie economica.net.

„Acum rămânem foarte precauți. Încă nu credem că am ajuns la vârf ca să vedem impactul. Țările care au trecut la relaxare au avut deja vârful care a însemnat sute de mii de cazuri, acum au început să scadă”, a mai spus Arafat, astăzi.

Valeriu Gheorghiță a intervenit la întrebarea legată de o eventuală ridicare a restricțiilor.

„Probabil că vă referiți la Marea Britanie. Marea Britanie are la populația vaccinată peste 90%, are doza booster făcută la peste 60% din populație, așa încât COVID a devenit în Marea Britanie o infecție virală ușoară, fără impact la nivelul sănătății individuale și colective. Fiecare țară adoptă măsurile care se potrivesc situației. Nu cred că este situația României. Riscul ar fi mult prea mare și nu cred că cineva își asumă un astfel de impact”, este de părere Gheorghiță.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button