Coronavirus

Adriana Pistol, cu referire la modificările privind folosirea PLF: „Lecțiile învățate au fost utilizate în această ordonanță”

  • plf.jpg

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol a declarat, în această seară, într-o conferință de presă, că anularea amenzilor pentru necompletarea formularului pentru localizarea pasagerilor (PLF) pentru anumite categorii (ex: piloți, șoferi profesioniști etc.) nu este posibilă.

Ea este convinsă că persoanele respective probabil vor câștiga foarte ușor în instanță și nu vor plăti nimic.

Anularea nu se poate face parțial, doar pentru anumite categorii, cum ar fi cele expuse mai sus. Singura cale de acțiune este contestarea amenzii și sunt sigură că oamenii vor câștiga foarte ușor în instanță și nu vor pierde nimic”, a mai spus medicul epidemiolog.

„Lecțiile învățate au fost utilizate în această ordonanță”, a adăugat Adriana Pistol, referindu-se la OUG care exceptează anumite categorii de la completarea repetată a PLF.

Astfel, piloții, marinarii, șoferii de tiruri, personalul feroviar, cei care tranzitează zilnic frontiera pentru a merge la locul de muncă și alte câteva categorii de persoane vor completa o singură dată PLF. 

„Au fost introduse excepţii referitoare la câteva categorii profesionale care prin natura profesiei traversează graniţa românească mult prea frecvent. Aceste categorii profesionale au obligaţia de a completa o singură dată formularul, declinându-şi apartenenţa la una dintre aceste categorii profesionale şi este suficient pentru a traversa frontiera fără probleme”, a explicat Pistol.
Aceleaşi persoane, dacă nu mai fac parte din categoriile respective, trebuie să îşi anuleze formularul și să completeze un altul, ca orice persoană.

Tot ca noutate, călătorii pot completa formularul cu maxim 72 de ore înainte de a intra în țară, față de 24 de ore până acum, iar pragul minim al amenzii a fost redus de la 2.000 la 500 de lei.

„Exista un termen de 24 de ore necesar completării acestui formular înainte de intrarea în ţară. Acest termen a fost crescut la 72 de ore. Practic, oricine soseşte în România poate să completeze acest formular cu 72 de ore înainte şi, sigur, 24 de ore după trecerea graniţei”, a declarat Adriana Pistol. 

Persoanele care intră în ţară au obligaţia de a completa electronic formularul digital, prin aplicaţia plf.gov.ro, nerespectarea acestei obligaţii fiind sancţionată.

Problema este cu românii și turiștii care, deși au completat PLF-urile la intrarea în țară, au primit amenzi în valoare de 1.000, 2.000 sau chiar 3.000 de lei, deoarece formularele lor s-au șters din platformă. Oamenii au primit amenzi pe care le pot contesta doar în instanță, deoarece nu există altă opțiune de corectare.

Ținând cont de plângerile românilor, datele personale conținute în formular vor fi păstrate timp de 6 luni de la completarea acestuia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare