Care sunt paşii birocratici pentru a obţine fişa medicală auto?
Potrivit legislaţiei în vigoare, fişa medicală auto este necesară tuturor persoanelor care au urmat şcoala de şoferi şi trebuie să obţină permisul sau au deja permis, dar acesta trebuie reînnoit, pentru că a expirat sau a fost anulat în urma unei abateri.
Analizele medicale necesare sunt valabile timp de şase luni la nivel naţional şi se pot finaliza în aceeaşi zi la un centru specializat şi în maximum o oră, dacă este vorba despre preschimbarea permiselor auto pentru categoriile A şi B.
Acte necesare pentru certificatul medical auto
Pe lângă formularul tip legal pe care îl găsesc la recepţia clinicii medicale autorizate, cei care doresc să obţină fisa medicala auto trebuie să aibă următoarele acte:
Buletinul sau cartea de identitate;
Dacă se doreşte obţinerea permisului în urma finalizării şcolii de şoferi, va fi nevoie de fişa de şcolarizare;
Adeverinţă de la medicul de familie în care să fie specificat dacă persoana este în evidenţă cu boli cronice;
Cei care suferă de diabet de tip I sau afecţiuni cardiace vor avea nevoie de o scrisoare de la medicul diabetolog sau cardiolog în care să fie menţionate diagnosticul, tratamentul şi faptul că solicitantul este apt pentru a conduce;
Ochelari de vedere – dacă este cazul.
Cine NU poate obţine fişa medicală auto?
Conform Ordinului 1162 / 2010, persoanele care doresc să conducă un autovehicul trebuie să aibă aptitudinile necesare şi să îndeplinească câteva norme minime. Astfel, cei care suferă de tulburări grave precum abuzul şi dependenţa de alcool, epilepsie, retard mental sau tulburări psihice majore nu vor primi certificatul medical. În aceeaşi situaţie se afla şi persoanele care suferă de afecţiuni neuropsihice sau neurologice grave care afectează locomoţia, auzul sau vederea.
Investigaţiile necesare pentru fişa medicală auto
Conform prevederilor legislative, pentru a stabili dacă persoana este aptă pentru a conduce un autovehicul, medicii specialişti din cadrul clinicii autorizate vor realiza o serie de investigaţii. Astfel, solicitanţii vor fi supuşi examenului de psihiatrie în urma căruia se eliberează avizul psihologic, dar şi examenului ortopedic, neurologic, oftalmologic, ORL şi de medicină internă.
În cadrul clinicii medicale autorizate se realizează în aceeaşi zi toate examinările clinice, rezultatele fiind necesare pentru completarea Certificatului Medical de Permis Auto.
De ce merită să apelezi la un centru medical autorizat?
În cadrul clinicii autorizate sunt efectuate în aceeaşi zi toate investigaţiile şi examinările necesare pe specialităţi medicale. Avantajul constă în faptul că medicii de specialitate pentru medicina internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, ortopedie şi chirurgie sunt toţi prezenţi, iar certificatul medical auto se poate obţine în doar câteva ore.
Astfel, solicitantul câştigă timp şi scapă de alergătură, programări şi stres, găsind toţi specialiştii în acelaşi loc şi la aceeaşi oră! În plus, fişa medicală pentru permisul auto se obţine în aceeaşi zi, este completă şi va purta ştampila instituţiei care este autorizată atât de Direcţia de Sănătate Publică, cât şi de Poliţia Rutieră.
Alege să câştigi timp şi să elimini stresul şi alergătura şi apelează la o unitate medicală autorizată pentru a obţine fisa medicala auto! Paşii sunt simpli: strângi actele necesare, faci o programare şi te prezinţi la clinică!
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.