Coronavirus

Un băiat de 12 ani, cu antecedente medicale, a decedat la două zile după vaccinarea antiCOVID, în Germania / „Ne confruntăm aici cu un caz deosebit de tragic”

 

Un băiat în vârstă de 12 ani a murit în Germania la două zile după vaccinarea cu Pfizer Biontech. Un raport final de autopsie nu este încă disponibil, dar nu se exclude legătura cauzală.

„Starea actuală a autopsiei sugerează o legătură”, a declarat Kirsten von der Lieth, purtător de cuvânt al districtului Cuxhaven, citat de tagesspiegel.de.

Băiatul a murit la două zile după a doua doză, după cum notează și news.de.

Autopsia de la Institutul de Medicină Legală al Centrului Medical Universitar Hamburg-Eppendorf a fost finalizată, dar probele sunt încă în curs de examinare, conform sursei citate.

Potrivit unui raport al Institutului Paul Ehrlich (PEI) din Langen (Hesse), copilul avea afecțiuni anterioare grave, inclusiv o boală cardiovasculară. 

„Ne confruntăm aici cu un caz deosebit de tragic”, a spus șeful departamentului de sănătate, Kai Dehne.

„Din punct de vedere statistic, efectele secundare grave ale vaccinului care duc la deces apar extrem de rar”, a adăugat sursa.

Conform tagesspiegel.de, până la 30 septembrie, PEI enumera cinci astfel de cazuri suspecte la persoane cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, care se referă la un rezultat fatal în 2 până la 24 de zile după vaccinarea cu produsul Biontech.

Potrivit PEI, cel puțin trei dintre adolescenți aveau boli anterioare grave.

Până acum, însă, conform propriilor declarații, PEI nu a evaluat niciunul dintre decesele după vaccinarea Covid-19 ale tinerilor cu vârsta între 12 și 17 ani raportate din Germania ca fiind probabil sau posibil legate de vaccinarea împotriva Covid-19.

Pentru comparație: Conform raportului săptămânal al Institutului Robert Koch (RKI) din 28 octombrie, 29 de decese validate în legătură cu Corona au fost raportate în rândul tinerilor sub 20 de ani. În 19 cazuri, au fost disponibile informații despre bolile anterioare cunoscute.

Face înconjurul lumii și cazul fotbalistului
Ronald Biglione, de la Deportivo Club Independencia din liga argentiniană General Levalle, care a murit la o săptămână după ce a fost diagnosticat cu cheaguri de sânge.

Conform presei internaționale, fotbalistul a dezvoltat multiple probleme de sănătate după ce a făcut a doua doză de vaccin Covid-19 – mai multe date AICI și AICI


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button