Coronavirus

BRAȘOV. Primăriile trebuie să dea certificatul COVID în format letric

 

Guvernul României a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care reglementează eliberarea certificatelor verzi pentru cei care sunt vaccinaţi anti-Covid, au trecut prin boală ori au un test negativ. Executivul a publicat şi paşii necesari obţinerii acestui certificat cu ajutorul Internetului, dar există şi variante pentru obţinerea acestuia în format fizic. „Pe teritoriul României, eliberarea certificatelor se realizează prin portalul https://certificat-covid.gov.ro, în format electronic, pe baza datelor necesare din actul de identitate sau, după caz, din pașaport sau din documentul eliberat în condițiile legii pentru străini. În cazul în care persoana solicită eliberarea certificatului doar în format letric, acesta se poate adresa primăriei în raza căreia își are domiciliul solicitantul, direcției de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București sau serviciului public comunitar de evidență a persoanelor competent teritorial, instituții care, pe baza informațiilor furnizate de solicitant, interoghează portalul https://certificat-covid.gov.ro, imprimă și înmânează certificatul solicitantului.

Pentru că acest din urmă fapt era o necunoscută, Instituția Prefectului-Județul Brașov a transmis tuturor primăriilor din județ o adresă prin care informează asupra prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 68/29.06.2021, referitor pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID. „Vă adresăm rugămintea de a desemna una sau mai multe persoane din cadrul instituției, care, în eventualitatea unor solicitări venite de la cetățeni, să poată elibera certificatele COVID în format letric. Persoana desemnată va avea acces la un calculator conectat la internet și imprimantă. Menționăm că, pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, a fost operaționalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25”, se mai menționează în adresă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button