Coronavirus

CORONAVIRUS. Valeriu Gheorghiță: „Sunt convins că avem o subraportare a reacțiilor adverse”

 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, vineri, la Digi 24, că este convins că există „o subraportare a reacțiilor adverse” și că nu este cunoscută adevărata lor frecvență pentru toate cele trei tipuri de vaccinuri folosite până acum în România.

În platforma Agenţiei Naţionale a Medicamentului, uitându-ne pe reacţiile adverse, mai mult de două treimi din ele sunt raportate de pacienţi. Până într-o treime sunt raportate de către profesioniştii din sănătate. Acest lucru poate să însemne două lucruri – pe de-o parte că reacțiile adverse nu au fost suficient de severe încât persoanele respective să ajungă la spital și să impună o raportare din partea personalului medical care a evaluat pacientul, sau sunt reacții adverse care sunt trecute cu vedere (…) Sunt convins că avem o subraportare a reacţiilor adverse şi că evident nu cunoaştem adevărata frecvenţă a reacţiilor adverse pentru toate cele trei tipuri de vaccinuri, însă menționez că vorbim de în general de cele ușoare. De cele comune, la locul de administrare, sau cele care pot fi însoțite și de febră dar care au evoluție bună.”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

De asemenea, medicul Gheorghiță a spus că „la câteva zile după vaccin, fiecare cetățean va primi un SMS pentru a completa, dacă e cazul, o eventuală reacție adversă, iar acest sistem va fi operațional în câteva săptămâni”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button