Coronavirus

BRAȘOV. Crește numărul cazurilor de CORONAVIRUS din școli și grădinițe

 
 
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, situația privind infectările SARS-CoV-2 în unitățile de învățământ din județ se prezintă astfel:

1.    Elevi confirmați – 83
2.    Personal confirmat – 90
3.    Clase care funcționează în online din cauza confirmărilor COVID – 85
4.    Elevi cu cereri să stea în online (cf. art. 7 OM) – 405
5.    Profesori cu cereri să stea în online (cf. art. 7 OM) – 84
„La punctele 1 și 2 sunt cumulate cazurile confirmate, de la confirmarea cărora nu au trecut încă 14 zile. În cele 85 de grupe/clase suspendate sunt incluse 4 grupe ale ele 4 grupe ale Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 1 Bv și 4 grupe ale Grădiniței Disney Brașov, care au activitatea total suspendată și 7 clase/grupe de la Dăișoara, care au trimis solicitare de aviz pentru suspendarea activității”, a explicat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IȘJ Brașov, precizând că în cazul celor din urmă se așteaptă astăzi hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov.

Reamintim că la un caz confirmat în clasă primară, aceasta este închisă. La un caz confirmat în clasa gimnazială sau liceală, se face ancheta epidemiologică şi sunt izolaţi contacţii. La două cazuri confirmate în aceeaşi clasă de gimnaziu sau liceu se închide clasa şi elevii învaţă online, timp de 14 zile.
Dacă localitatea intră în scenariul roşu, grădiniţele şi clasele din ciclul primar rămân deschise. Restul elevilor trec în online.

În această din urmă situație se află 123 de unități de învățământ din județ. Lista acestora o găsiți AICI.

Citiți și:

BRAȘOV. Încă o grădiniță cu activitatea suspendată

COVID-19 BRAȘOV. Șase cazuri depistate la Grădinița 1

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button