Coronavirus

COVID-19 BRAȘOV. 152 de cazuri active depistate în școli / Scenariile de funcționare au fost actualizate

 
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, noi cazuri de SARS-CoV-2 au apărut de ieri până azi în unitățile de învățământ din județ, iar situația se prezintă astfel:

1.    Elevi confirmați – 78
2.    Personal confirmat – 74
3.    Clase care funcționează în online din cauza confirmărilor COVID – 73
4.    Elevi cu cereri să stea în online (cf. art. 7 OM) – 395
5.    Profesori cu cereri să stea în online (cf. art. 7 OM) – 84
„La punctele 1 și 2 sunt cumulate cazurile confirmate, de la confirmarea cărora nu au trecut încă 14 zile. În cele 73 de grupe/clase suspendate sunt incluse și cele 4 grupe ale Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 1 Bv, care are are activitatea total suspendată”, a precizat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IȘJ Brașov.

Reamintim că la un caz confirmat în clasă primară, aceasta este închisă. La un caz confirmat în clasa gimnazială sau liceală, se face ancheta epidemiologică şi sunt izolaţi contacţii. La două cazuri confirmate în aceeaşi clasă de gimnaziu sau liceu se închide clasa şi elevii învaţă online, timp de 14 zile. Dacă localitatea intră în scenariul roşu, grădiniţele şi clasele din ciclul primar rămân deschise. Restul elevilor trec în online. Singura situaţie în care toţi copiii învaţă online este atunci când localitatea atinge incidenţa de carantină, respectiv 6 infectări la mia de locuitori.

Pe de altă parte , CSJU a actualizat astăzi lista cu scenariile în care funcționează unitățile de învățământ din județul Brașov, fiind 123 în scenariul roșu (scenariul 3), cu patru mai puține decât ieri, după ce orașul Predeal a intrat în scenariul galben (scenariul 2, pentru unitățile de învățământ).

Lista acestora o găsiți AICI.

Citiți și:

COVID-19 BRAȘOV. Șase cazuri depistate la Grădinița 1

CORONAVIRUS BRAȘOV. Un oraș iese din „scenariul roșu”, o comună rămâne


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button