Coronavirus

CORONAVIRUS. Klaus Iohannis: „După această criză vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România. Împreună vom trece prin această criză”

 

Președintele Klaus Iohannis a vizitat astăzi Spitalul Militar de Campanie ROL 2, o secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

Au mai fost prezenți premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„Arată bine aici”, le-a spus preşedintele Iohannis.

„Tocmai ce am vizitat acest spital care în timp record a fost asamblat în această locație. Este impresionant ce au reușit militarii și cu personalul militar. Spitalul nu este dat în funcțiune, dar e gata pregătit și în următoarele ore vă primi toate acreditările și vă intra în funcțiune. Iată că suntem pregătiți! România este pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei epidemii. În același timp, trebuie să spun că, după ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare la sânge a sistemului spitalicesc din Romania și vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem față oricărei situații. În acest sens, îi asigur pe romani că suntem pregătiți acum, dar vom lua masurile pentru a fi și mai bine pregătiți. Oricât de bine ar fi pregătite autoritățile – și sunt bine pregătite – o parte semnificativă le revine românilor în a preveni răspândirea coronavirusului. Evitați contactul cu alți oameni! Evitați să vă atingeți, evitați să vă îmbrățișați! Evitați cu orice preț să va întâlniți într-un loc închis cu mai mulți oameni. Respectați toate normele de igienă. Cel mai important este să ne spălăm foarte des pe mâini, să evităm să ne atingem fizic cu alte persoane. Este o perioada grea, foarte grea. Din păcate, lucrurile vor fi în continuare mai grave. Ne așteptăm din păcate la o creștere a numărului bolnavilor, dar vedem că statul se pregătește din ce în ce mai bine! Îmi doresc că și românii să fie pregătiți. Împreună vom trece prin această criză”, a spus președintele Klaus Iohannis. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button