BRAȘOV. Petronela Rotar, lectură publică și întâlnire cu cititorii
După succesul volumului „Privind înăuntru”, o carte despre traumă, reflecție, lupte interioare, amintiri și relațiile cu cei din jur, lucruri care au format-o și care totodată te trimit la introspecție și te obligă să privești în tine, semnat de Petronela Rotar, autoarea se întoarce în Brașovul natal și lansează cel de-al doilea roman intitulat „Ajută-mă să nu dispar”. De fapt, este vorba despre o lectură publică și o întâlnire cu cititorii, care vor avea loc astăzi, de la ora 17.30, la Librăria Șt. O. Iosif. Alături de autoare va vorbi Sever Gulea, iar evenimentul este moderat de Augusta Oniță.
Petronela Rotar a fost jurnalist timp de 18 ani la mai multe stații locale de televiziune, are doi copii și o istorie personală zbuciumată, pe care a fructificat-o literar într-o parte din cărțile ei. Prima carte, de poezie, O să mă știi de undeva, a fost publicată în 2014, iar până acum s-a vândut în mii de exemplare, devenind singurul bestseller de poezie în România post decembristă. În 2017 a fost publicată a doua ediție a cărții, revizuită, adăugită și cu ilustrații semnate de artista Corina Drăgan. Au urmat cartea de proză scurtă Alive, tot în 2014, desemnată de cititori cea mai bună carte a anului 2014 pe site-ul Bookaholic și un nou volum de poezie, Efectul pervers, în 2015. În 2016, a apărut Sfârșitul nopții, o colecție de 19 povestiri scurte, care a câștigat din nou simpatia cititorilor și a devenit cea mai bună carte a anului 2016, pe același site. În 2017, apare Orbi, primul roman al autoarei, carte ce devine în doar câteva săptămâni bestseller și un adevărat fenomen, primul tiraj epuizându-se înainte de lansarea oficială. În prezent, autoarea studiază psihologia și urmează o formare de psihoterapie – psihodramă. Petronela recunoaște că terapia psihologică poate ajuta pe oricine și nu ar trebui să fugim de ea îndemnându-ne chiar să mergem la terapie pentru a ne rezolva anumite probleme din trecut sau prezent. Autoarea reușește să provoace în sufletul oricărui cititor o resetare care să îl facă să nu mai fugă de realitate.
„Ajută-mă să nu dispar”
Romanul abordează o problematică dificilă, extrem de controversată – relațiile extraconjugale. Deși un roman trist care descrie în mare parte relațiile eșuate ale personajelor, îndeosebi ale personajului Mira, o femeie puternică, dar cu o existență chinuită până la refuz, povestea ne transmite totuși un mesaj pozitiv și anume că iubirea chiar și temporară, salvează, resuscitează și ne ajută să ne descoperim și să ajungem la un echilibru la care singuri nu am avea acces în aceeași măsură.
„Ai zice că te obișnuiești după a doua, treia, cincea, șaptea carte, dar nu, nu te obișnuiești. Mereu cea mai recentă ți se pare cea mai importantă, cea mai grea, cea mai fragilă. Întîmplător sau nu, pentru mine chiar a fost cartea cel mai greu de scris, o carte care s-a scris numai cum și cînd și unde a vrut, care a avut cereri speciale, ca o vedetă năzuroasă, căreia i-a luat cinci ani încheiați să se scrie”, afirmă Petronela Rotar, pe blogul său.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.