Cultură

O pianistă de 10 ani din BRAȘOV face furori la concursurile internaționale

 

Maya Antonia Neacşu a câştigat Premiul I la categoria A (concurenţi cu vârsta până la 12 ani) la prestigiosul Concurs Festival Internaţional de interpretare pianistică şi compoziţie „Carl Filtsch”, ediţia  a XXIV-a, desfășurat în această lună la Sibiu. Rezultatul pianistei , care are doar 10 ani, este cu atât mai valoros cu cât concursul, desfăşurat sub egida de anvergură internaţională a Filarmonicii de stat din Sibiu şi patronat de primarul oraşului Sibiu, a reunit anul acesta 27 de concurenţi din 7 ţări (România, Indonezia, Rusia, Ungaria, Republica Moldova, China, Austria). Juriul care a desemnat-o pe Maya câştigătoare a fost format din personalităţi marcante ale vieţii muzicale româneşti şi internaţionale: Csiky Boldizsár – România, preşedintele juriului,  pianist, profesor universitar, Dan Grigore – România, pianist şi compozitor, profesor universitar, Doctor Honoris Causa, Tatiana Levitina  – Rusia, profesor universitar (Conservatorul „P. I. Ceaikovski” Moscova), Petruţ Constantinescu – manager Filarmonica „Ion Dumitrescu” Râmnicu Vîlcea, Sarah Stamboltsyan – Germania, pianistă, Henriette Gartner – Germania, pianistă, Nadja Preissler – Germania, Munchener Musikseminar.
Maya este de un an elevă a Liceului Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea”, din Braşov. Palmaresul pianistei mai numără, în acest an, două premii I la concursurile internaţionale la care a participat: Premiul I cu punctaj maxim la Concursul Internaţional „George Georgescu”, de la Tulcea, şi Premiul I  la Concursul internaţional „Pro Piano” – România, Bucureşti.
Maya este pregătită de prof. univ. dr. Corina Ibănescu, de la Universitatea Transilvania, Facultatea de Muzică din Braşov.
Anul trecut, Maya, alături de profesoara ei și de alți colegi, a susținut un recital caritabil la Muzeul Casa Mureșenilor (foto).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button