Delicte

BRAŞOV. Pădurar prins tăind ilegal arbori

 

Un pădurar din judeţul Braşov a fost prins de poliţişti în timp ce tăia ilegal arbori, ieri, cu ajutorul altui bărbat.

Cei doi inşi au fost depistaţi de polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Brașov – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în timpul unui control efectuat pe raza localităţii Zărneşti.

„Într-o partidă aflată în exploatare, a fost depistat un bărbat în vârsta de 40 ani, pădurar în cadrul regiei, care, ajutat de un alt bărbat în vârstă de 49 ani, a tăiat fără drept, 3 arbori esență fag și 4 arbori esență molid, valoarea calculată a prejudiciului fiind de aproximativ 4.500 lei”, a informat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, subcomisar Alina Maria Ivan.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru „tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori”, faptă prevăzută de art.107 din Legea 46/2008 privind Codul Silvic.

Tot ieri, poliţiştii săceleni au efectuat, între orele 15.00 şi 19.00, o acţiune de combatere a delictelor silvice, în zona DN 1A – Valea Doftanei, ocazie cu care au depistat trei căruţe care transportau material lemnos, fără avize de însoţire a mărfii.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat conducătorii atelajelor hipo ca fiind trei bărbați cu vârste de 38 ani, 45 ani, respectiv 49 ani, din municipiul Săcele”, a informat subcomisarul, precizând că toţi cei trei săcelenii au fost sancţionați contravențional, iar lemnele au fost confiscate și predate în custodia reprezentantului Ocolului Silvic Săcele.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare