Cultură

BRAȘOV. Un taiwanez și un spaniol la Filarmonică

 

Un artist taiwanez și unul spaniol interpretând compoziții de C. von Weber şi L. van Beethoven se află pe afişul concertului simfonic extraordinar al Filarmonicii din această seară, de la Sala Patria. Un concert în care atât dirijorul, cât şi solistul se află pentru prima dată alături de orchestra braşoveană. Maestrul Chih-Chin Yang – dirijor permanent al Orchestrei Simfonice a oraşului Kaohsiung din Taiwan – a absolvit cursurile de dirijat la Academia Gnesin din Moscova, Rusia, unde a studiat cu Miroslav Rusin, Filex Chiu-Sheng Chen, András Ligeti, Gunther Herbig, Michael Jurowski. Este foarte apreciat de public datorită succeselor obținute, a pasiunii sale pentru muzică, a stăpânirii coloritului orchestral, a controlului excelent al ritmului şi a tălmăcirii fidele a partiturii. Solist invitat în concert este pianistul spaniol Josu de Solaun. „Avem un repertoriu complex, programe deosebite, pentru că în acest an este Centenarul Marii Uniri şi Orchestra Filarmonicii braşovene a încercat să aducă programe variate, pe gustul şi placul publicului, satisfăcând nevoile melomanilor”, spune Alexandra Grancea, PR Filarmonica Braşov.

Concertul începe de la ora 19.00. Biletele se mai pot procura între orele 16.00 și 18.00. de la casiera Sălii Patria, la prețul unic de 40 de lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button