112

BRAȘOV. Grădini inundate, în Acriș și Teliu! Update: Peste 50 de gospodării inundate în Acriș!

 

Șapte grădini din Acriș, comuna Vama Buzăului – județul Brașov, sunt inundate, din cauza precipitațiilor abundente, la fața locului fiind polițiști, primarul, viceprimarul și mai mulți cetățeni care acționează cu utilaje și cu saci cu nisip, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, cpt. Ciprian Sfreja.

O altă grădină este inundată la Teliu, la fața locului intervenind Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

Amintim că, până mâine, la orele 10.00, este în vigoare o avertizare hidrologică COD PORTOCALIU de inundații, potrivit căreia, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore și a cedării apei din stratul se zăpadă se pot produce scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de inundație pe afluenții mici ai Oltului.

Update (orele 22.25): Conform reprezentantului ISU Brașov, aproximativ 60 de gospodării au fost inundate, în această seară, în Acriș, iar apa a pătruns în subsolurile mai multor case (în jur de 10). SVSU Vama Buzăului și pompieri din cadrul ISU Brașov intervin pentru a scoate apa din subsoluri. Cadrele ISU Brașov intervin cu o autospecială și o motopompă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button