Cultură

BRAȘOV. Restaurarea Bisericii Negre s-a făcut din 1937 până în 2000

 

În preajma Crăciunului, mai precis luni, 18 decembrie, de la ora 18.00, Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” propune braşovenilor o ultimă întâlnire în anul acesta din cadrul Serilor Bariţiu. Astfel, dr. Corneliu Pintilescu (Institutul de Istorie George Bariţiu Cluj-Napoca) le va vorbi braşovenilor despre „Restaurarea Bisericii Negre (1937-2000) – iniţiative locale şi politici de patrimoniu la Braşov reflectate în documente de arhivă”, un eveniment ce stă sub egida Oraşul Memorabil şi este organizat împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România, Filiala Braşov-Covasna-Harghita.
Istoricul specializat in istorie contemporană, mai ales în perioada postbelică, face o analiză pe baza documentelor de istorie recentă, interesat atât de condiţionările ideologice şi politice, cât şi de patrimoniul comunitar care este Biserica Neagră, un reper şi simbol pentru oraş. „Prezentarea îşi propune să analizeze iniţiativa locală, care a stat la baza procesului de restaurare, şi formele pe care aceasta le-a luat de la o epocă la alta. Desfăşurată în decursul unor epoci zbuciumate, iniţiativa restaurării Bisericii Negre oferă o incursiune fascinantă în conexiunile şi interdependenţele între politică, ideologie, identitate şi patrimoniu”, spune invitatul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button