[ViDEO] BRAȘOV. Opt zile spectaculoase de C’Art Fest în localitatea Cristian
Dumincă se dă startul unui eveniment de excepție – C’Art Fest (Cristian International Art Festival), a patra ediție – care așează localitatea Cristian pe harta culturală a României. Vor fi opt zile cu muzică bună, teatru, dans, expoziții și târguri de carte. Pe scurt: multă cultură, în 80 de ore de spectacole, respectiv 40 de evenimente.
„Sunt nume mari invitate și anul acesta, la cea de-a IV-a ediție a festivalului. printre alții, vorbim de de Grigore Leșe și Zoli Toth Project, Gheorghe Zamfir și Taraful Frații Cazanoi, spectacolul de teatru „Dragostea durează trei ani”, în regia lui Chris Simion, apoi avem Moonlight Breakfast din Austria, Oana Pellea și Mihai Gruia în piesa „Mă tot duc”, precum și Claudia Duarte cu un concert de fado direct din inima Portugaliei. Florin Piersic Jr. vine cu al său on-man-show, iar Fanfara Ciocârlia și Corul Madrigal, etalon mondial al muzicii camerale ce se află în patromoniul UNESCO, nu mai au nevoie de prezentare. De asemenea, îi vom avea la Cristian pe scriitorii Ana Barton, Iulian Tănase, Radu Vancu, Florin Iaru cu cele mai noi cărți ale lor și cu work-shop-uri de creație literară. Și mulți, mulți alții, astfel încât festivalul să dubleze numărul de spectatori față de ediția din 2016, când au fost prezenți peste 10.000 de oameni”, a declarat Petronela Rotar, managerul Festivalului.
Totodată, vor exista recitaluri de orgă, vioară, pian și clarinet, recitaluri de poezie, proeicții de filem de artă, documentare și animație, atelier de creație de păpuși și spectacole dedicate în mod special copiilor.
„C’Art Fest este un festival dedicat artei și culturii la care intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile și la care vor participa, cu siguranță, nu doar localnici și brașoveni, ci și iubitori de cultură veniți de peste tot din țară pentru a se bucura de atmosferă, de locurile alese pentru desfășurarea evenimentelor – toate încărcate de istorie și pline de semnificații, cum sunt Dealul bisericuței, Sala Mare, Biserica Evanghelică Fortificată, Piațeta și Biserica Ortodoxă Veche, Parcul Eroilor și Școala Generală din Cristian” a adăugat directorul artistic Florin Coșuleț.
Președintele festivalului, Alexandru Crețu, a completat spunând că vom asista la un eveniment născut din pasiune pentru zâmbet și frumos, ce își dorește să dezvolte armonios și unitar o comunitate: „Unic prin diversitate, festivalul nostru atinge și tratează toate ramurile culturale, el identificându-se tocmai prin faptul că toate acestea au loc într-o mică și cochetă localitate transilvăneană”.
Și în acest an, autoritățile locale suțin evenimentul, alocând fonduri și identificând spații potrivite evenimentelor.
Ambasadorul evenimentului cultural este artistul Nicu Alifantis.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.