Cultură

BRAȘOV. „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal” o spun americanii

 

Trap Door Theatre Chicago aduce, în premieră, la Centrul Cultural Reduta un spectacol modern şi rafinat, o comedie despre delirul societăţii totalitare „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal” (How to Explain the History of Communism to Mental Patients), de Matei Vişniec. Regia este semnată de: Zoltán Balázs, iar în distribuţie îi veţi vedea pe Dennis Bisto, Simina Contras, Michael Garvey, Beata Pilch, Pavi Proczko, Nicole Wiesner. Piesa de teatru „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintali”, scrisă de Matei Vişniec, este o dramă existenţialistă care pune în discuţie relaţia dintre personal şi politic, adevăr şi minciună, real şi deziluzie. În interacţiunea exasperantă dintre reflexii şi proiecţii din cadrul piesei, toate personajele devin pacienţi bolnavi mintal, spioni sau lideri, în timp ce fiecare nouă revoluţie devine o altă capcană ideologică. Spectacolul va fi  prezentat în limba engleză, cu traducere în limba română. Evenimentul, care va avea loc în 17 iunie, de la ora 19.00, va fi însoţit şi de o lansare de carte şi o dezbatere asupra temei spectacolului, în prezenţa dramaturgului piesei, Matei Vişniec. Preţul biletelor este de 30 de lei (15 lei redus) şi pot fi cumpărate de la Centrul Cultural Reduta.
Înfiinţată în 1990, compania Trap Door a început ca trupă ambulantă, încântând publicul din Europa prin expresionismul său avangardist. Pe aceste scene s-a cristalizat iniţial stilul lor original care îmbină mitul, ritualul şi revoluţia. Directorul artistic, Beata Pilch, a înfiinţat compania Trap Door, luându-şi angajamentul să caute opere provocatoare şi obscure şi să le dea viaţă. Fie că este vorba despre o piesă de teatru clasică europeană, rareori montată în Statele Unite, sau despre o operă sclipitoare din literatura americană, sau despre dramaturgul neexperimentat, compania Trap Door va descoperi aceste voci şi le va prezenta publicului, folosind o formă de expresie inovatoare. Compania se foloseşte de vechile tradiţii şi le îmbină cu noile metode pentru a ilustra absurditatea traiului în societatea de astăzi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button