„Braşov MAI Cultural” vă așteaptă cu încă două evenimente de excepție
Festivalul Internaţional al Muzicii de Cameră „Braşov MAI Cultural” se apropie de final, dar continuă să delecteze auzul publicului braşovean. Încă de la debut, s-au simţit acordurile muzicii de calitate. Într-o interpretare de mare clasa şi profesionalism a vibrat energia ansamblului „Violoncellissimo”. Cu o componentă plină de tinereţe şi culoare, sub bagheta dirijorului Marin Cazacu, ansamblul a adus pe scenă filarmonicii o interpretare ce a uimit cu adevărat publicul. Au prezentat lucrări de la clasice la divertisment ce nu au mai fost cântate la violoncel, reuşind astfel să uluiască audienţa. În aceeaşi manieră plină de energie s-a prezentat şi a doua seară muzicală din cadrul festivalului, pe scenă fiind de dată aceasta, Orchestra de Cameră „Franz Liszt” din Ungaria, sub conducerea muzicală a violonistului Peter Tfirst, şi solistul Rudolf Fatyol la vioară. Pe scena Filarmonicii Braşov, solistul argentinian Omar Massa a fermecat sufletele melomanilor cu manieră interpretativă a bandoneonului, instrumentul ce pune în valoare euforia specifică tangoului argentinian. Cu „Pasiunea muzicii a două continente”, alături de Omar Massa, pe scenă s-a manifestat în cadrul celei de-a 40-a ediţii a festivalului internaţional „Braşov MAI Cultural”, Orchestra de Cameră „Kamerata Kronstadt” sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu. Sub aceeaşi egida, s-a desfăşurat lansarea de carte a compozitorului şi muzicologului Petre-Marcel Vârlan. „Muzica poeziei”, într-un Braşov MAI Cultural, s-a lansat cu mesajul chemării la o rostire melodioasă, fără a fi pusă pe note muzicale, la ceea ce ne identifică şi ne pune în valoare: limba română. Volumul, tipărit la Editura Muzicală, este prefaţat de Georgeta Blendea Zamfir, prezentă de asemenea la eveniment.
Părtinitori într-un Braşov mai cultural, Filarmonica va invită să vă bucuraţi şi în celelalte zile dedicate festivalului de acordurile muzicii de cameră în prezenţa altor două orchestre de cameră de referinţă în lumea muzicală. Astfel, astăzi, ora 19.00 ne vom întâlni cu Orchestra de Camera Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, alături de Răzvan Suma – solistul violoncelist al serii.
Aşa cum ne-a obişnuit la fiecare ediţie, punctul culminant al festivalului îi revine Orchestrei de Cameră a Filarmonicii Braşov cu participarea solistului violonist Florin Ionescu – Galaţi. Personalitate marcantă a acestui eveniment muzical cultural, xirector de pnoare, maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi va fi prezent, de la pupitrul dirijoral, la închiderea celei de-a 40-a ediţii a Festivalului Internaţional al Muzicii de Cameră, alături de directorul de festival, domnul Liviu Mateș.
Devenită tradiţie, iniţitivă maestrului Ilarion Ionescu – Galaţi de acum 40 de ani s-a transformat în Festivalul Internaţional al Muzicii de Cameră, o iniţiativă ce va consemna certitudinea valorii unei vieţi muzicale la Braşov.
CITIȚI ȘI:
Filarmonica vă invită la „Brașov MAI Cultural”
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.