Expres

BRAŞOV. Sărbătorită la împlinirea vârstei de 103 ani (FOTO)

  • 103 ani 2_234611.jpg
  • 103 ani 3_234612.jpg
 

Trecută prin cele două Războaie Mondiale şi prin alte încercări ale vieţii, o localnică din Apaţa – judeţul Braşov a fost sărbătorită, ieri, la împlinirea vârstei de 103 ani. Cu această ocazie, aproape întreaga comună i-a trecut pragul, pentru a o felicita.

Viaţa nu i-a fost deloc uşoară Annei Kovacs, dar niciodată nu s-a dat bătută.
„Trăiește singură, bărbatul i-a murit acum 41 de ani, iar cel mai important lucru este acela că este sănătoasă. Se gospodărește singură, își face de mâncare și are grijă de mica grădină din fața casei. În plus, bâtrânica are și trei găini pe care le iubește și le hrănește cu mare drag”, povestesc membrii Asociaţiei „Aici pentru Tine” despre sărbătorita de ieri.

„Doamna Anna”, cum îi spun apropiaţii, a povestit că cel mai greu i-a fost în timpul Războaielor Mondiale, dar că a trecut peste toate greutăţile cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu un stil de viaţă echilibrat şi activ. Ea crede că secretul longevităţii stă şi în alimentaţie, la care a fost atentă mereu, neconsumând produse procesate, ci doar mâncare gătită, făcută în casă.

Programul ei zilnic este următorul: se trezeşte la 5 dimineaţa, face focul să se încălzească, iese la găini, mănâncă şi bea o ceaşcă de cafea, apoi continuă ziua cu treburi casnice şi cu odihnă, pentru a-şi recăpăta puterile.

Din fericire, cei doi copii ai ei i-au moştenit longevitatea, astfel că băiatul i-a împlinit 76 de ani, iar fata 78 de ani. Ambii o vizitează, aşa cum o fac şi vecinii.
Ieri, de ziua ei, bătrânica i-a primit pe toți cei care au dorit s-o felicite, s-a bucurat nespus de flori și de dulciuri. Piesa de rezistență a fost un tort de ciocolată pe care l-a gustat de îndată. Singura dorinţă a ei a fost să rămână sănătoasă, pentru a se putea bucura de fiecare zi dată de Sus.

Anna Kovacs este în evidența Asociației „Aici pentru Tine” de mai bine de 2 ani și este vizitată ori de câte ori este posibil.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button