Cultură

BRAŞOV. Festivalul tuturor religiilor, într-un oraș multicultural

 

Timp de două săptămâni, din 2 până în 14 aprilie, are loc prima ediţie a Festivalului „Gloria Domini – Braşovul Pascal”, organizat de Agenţia Metropolitană şi Centrul Român de Muzică, sub patronajul Primăriei.

Festivalul va promova valorile culturale şi de patrimoniu ale Braşovului, monumentele şi obiectivele culturale specifice Ţării Bârsei într-o manieră activă, fiind un prilej de promovare a tradiţiilor culturale specifice fiecărei comunităţi confesionale sau etnice. Fie că este vorba de populaţia ortodoxă, catolică, romano-catolică, reformată sau luterană, de evrei sau de greci, toţi au format la Braşov o comunitate tolerantă şi de bună comuniune. Festivalul doreşte să reunească toate aceste confesiuni cu prilejul Sărbătorii Învierii Domnului. „Având în vedere aspectul ecumenic şi multicultural al Braşovului, am venit cu această idee de a crea un festival care să ducă zona de suflet zona de creştinism  de religii în general, pentru că avem şi partea de cultură şi partea de credinţă din zona necreştină şi venim cu toţi împreună să arătăm că Braşovul arată întregii Românii şi întregii lumi, până la urmă, această pace şi această cultură pe care  ne-o dorim să fie şi să aducă prosperitate”, a explicat Dragoş David, director executiv AMB.
Agenda festivalului cuprinde toate elementele domeniilor culturale: teatru, concerte simfonice, concerte de cor dar şi activităţi culturale desfăşurate în comunităţi vulnerabile în grădiniţe, şcoli sau cămine de bătrâni. Timp de două săptămâni în diferite locaţii din oraş sau din localităţile din zona metropolitană vor avea loc evenimente la care vor participa nume sonore cu mare reputaţie internaţională. „Ne dorim să aducem în faţa publicului braşovean nume de marcă şi aici amintesc Corul Madrigal care va concerta la Biserica Catolică de pe Mureşenilor, celebra trupă de teatru de la Timişoara care va face ecranizarea Drumului Crucii în Vinerea Mare, Ion Ivan Roncea – unul dintre primii trei harpişti din lume, sau Daniel Goiţi, într-un concert de pian. Mai amintim grupul Anatoly, care de fiecare dată a ştiut cu ocazia sărbătorilor pascale să-i încânte pe braşoveni”, a explicat şi Aurelian Danu, manager de proiect Centrul Român de Muzică.
Programul include şi expoziţii de artă iconografică, lansări de carte, proiecţii cinematografice şi ateliere de creaţie, târguri şi expoziţii cu specific pascal. Unele dintre evenimente sunt cu intrare liberă, iar pentru altele, biletele de intrare sunt modice.

Programul îl găsiți aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button