Cultură

BRAȘOV. 165.000 de lei pentru două festivaluri internaționale

 

Consilierii locali brașoveni vor avea de decis dacă vor aproba susținerea financiară de la bugetul local a două festivaluri internaționale care vor avea loc în municipiul Brașov, în perioada mai – iunie a acestui an.

Este vorba despre Festivalul Internaţional pentru Copii şi Tineret „Arlechino – Caravana poveştilor” (organizat de Teatrul pentru Copii „Arlechino” Brașov în perioada 29 mai – 4 iunie) și de Festivalul Internaţional al Muzicii de Cameră (organizat de Filarmonica Brașov în perioada 5 – 14 mai). Sprijinul financiar solicitat pentru cele două festivaluri se ridică la 165.000 de lei, după cum urmează: 85.000 de lei pentru evenimentul dedicat copiilor și 80.000 de lei pentru Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră.

Festivalul Internaţional pentru Copii şi Tineret „Arlechino – Caravana poveştilor” se află la cea de-a treia ediție și este dedicat artei animației. Au fost invitate şi au confirmat prezenţa la festival trupe de teatru pentru copii din Piteşti, Ploieşti, Galaţi, Alba Iulia, Constanţa, Sfântu Gheorghe, spectacolele urmând să aibă loc atât în limba română, cât şi în alte limbi.

Pe de altă parte, Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră, al cărei primă ediție a fost în 1970, este unul dintre cele mai vechi evenimente de gen din Europa și unul de impact asupra vieții culturale a Brașovului.
Acest festival are ca scop menţinerea şi promovarea muzicii de cameră româneşti şi universale din toate epocile şi stilurile, creşterea prestigiului instituţiei şi menţinerea acesteia în circuitul valorilor artistice contemporane. Ediţia din acest an va fi cea de-a XL-a şi este intitulată Festivalul Internaţional al Muzicii de Cameră „Braşov MAI Cultural”, urmând să aibă loc în perioada 5 – 14 mai. Au fost invitate şi au confirmat prezenţa la festival orchestre de cameră de valoare: Ansamblul Violoncellissimo, Orchestra de Cameră Franz Liszt (Ungaria), Kamerata Kronstadt, Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra de Cameră a Filarmonicii Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button