Cultură

BRAŞOV. Un festival de 2 milioane de euro organizat la Braşov ar urma să ajungă la nivelul „Untold”

Red Music Festival se va desfăşura în perioada 17 – 23 iulie

 

Municipalitatea braşoveană şi Asociaţia pentru Educaţie, Diversitate şi Multiculturalitate (EDM) îşi propun să organizeze în vara anului viitor un festival pentru tineri care să ajungă, dacă nu chiar să depăşească, succesul festivalului „Untold” de la Cluj.

„Red Music Festival”, cum se numeşte proiectul, ar urma să reunească cel puţin 40.000 de participanţi/zi, conform planului organizatorilor.

Festivalul va avea loc în săptămâna 17 – 23 iulie 2017, pe platforma fostului Stadion Municipal din cartierul Bartolomeu, dar şi în locuri secundare (există varianta Parcului Tractorul şi a Lacului Noua). Organizatorii planifică activităţi cultural artistice şi sportive, urmate de trei zile de referinţă (vineri, sâmbătă şi duminică) cu concerte de muzică eletronică susţinute până târziu în noapte de artişti de prestigiu. Printre numele propuse să urce pe scena principală (din Bartolomeu) se numără Adrojack, Alan Walker, Alesso, Armin Van Buuren, Blasterjaxx, Hardwell, Nervo, Oliver Heldens, Tiesto, Ummet Ozcan. Având în vedere artiştii la care se gândesc organizatorii, bugetul prevăzut este de 2.000.000 de euro (300.000 de euro fiind trecuţi pe hârtie doar pentru Tiesto/Armin Van Buuren, 150.000 de euro pentru Martin Garrix, 50.000 de euro pentru Alan Walker etc.).

„Evenimentul propus urmează să devină un reper important pentru judeţul Braşov, prin înscrierea lui în calendarul anual al activităţilor cultural – artistice din Europa”, promit reprezentanţii EDM. Astfel, unul dintre obiective este atragerea unui număr mare de turişti străini (în procent de peste 50% dintre cei estimaţi până în prezent) spre Braşov.

Asociere aprobată în Consiliul Local

„La ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Braşov, din data de 29 noiembrie, a fost aprobată, prin HCL nr. 545, asocierea dintre Municipiul Braşov şi EDM, pentru acest eveniment cultural de anvergură, ce va avea loc în perioada 17 – 23 iulie şi la care ne dorim să adunăm aproximativ 40.000 de participanţi”, a precizat viceprimarul Costel Mihai.
„În municipiul Braşov şi chiar în judeţul Braşov, avem o populaţie care tinde spre îmbătrânire. Tinerii pleacă din comunitate şi noi trebuie să luăm măsuri pe parte economică, dar şi să le asigurăm un mediu cultural efervescent, o viaţă culturală”, a adăugat viceprimarul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button