Delicte

BRAŞOV. Edil covăsnean trimis în judecată de DNA Braşov pentru ilegalităţi privind fonduri europene

 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie  – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a inculpatului David Boloni, pentru „folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”, infracţiune pe care ar fi comis-o în calitate de primar al localităţii Cernat, din judeţul Covasna.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna.

Conform anchetatorilor braşoveni, în perioada 2008-2009, inculpatul (care se află în stare de libertate), în calitatea amintită, a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obține ilegal bani, în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru o suprafață de 738,06 ha pășune, teren pe care nu l-a utilizat în realitate, acesta fiind încredințat spre utilizare mai multor fermieri, care l-au folosit efectiv și au plătit taxele de pășunat aferente.

„Primăria Cernat nu a notificat A.P.I.A. cu privire la încheierea acestor contracte, așa cum avea obligația.
Cu ocazia procedurilor de control administrativ, pentru justificarea utilizării terenurilor în cauză, inculpatul Bölöni Dávid a depus mai multe documente în care se arată, în mod nereal că pentru suprafețele pentru care a solicitat fonduri nerambursabile, în anul 2008 nu s-au încheiat contracte de arendă, concesiune, închiriere etc. și nu s-au încasat taxe de pășunat”, au menţionat reprezentanţii DNA.

APIA s-a constituit parte civilă în cauză, cu suma de 312.289,82 lei. Procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button