112

BRAŞOV. A scăpat de pedeapsa de 19 ani şi 4 luni de închisoare!

 

Condamnat în primă instanţă la 19 ani şi 4 luni de închisoare, liderul unei grupări din Braşov specializate în trafic de persoane şi trafic de minori a beneficiat de reducerea pedepsei, ajungând la 16 ani de detenţie.

József Bandi fusese condamnat mai întâi de magistraţii Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov, în vara anului trecut, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori (trei victime), trafic de persoane (șase victime) și proxenetism, alături de el primindu-şi pedeapsa încă cinci inculpaţi. Sentinţa dată pe fond a fost, însă, contestată cu apel, atât de inculpaţi, cât şi de procurorul de caz.
Astfel, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Braşov, unde s-a dat sentinţa definitivă ieri.

În cazul lui József Bandi, magistraţii Curţii de Apel Braşov au redus cu 3 ani şi 4 luni pedeapsa la închisoare, rămânând ca el să execute 16 ani (din care va fi scăzută perioada petrecută în arest preventiv).
De asemenea, instanța a dispus aplicarea pedepsei accesorii de interzicere a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, a drepturilor părinteşti şi de a comunica în orice fel cu cei cinci co-inculpați din dosar: Dometie-Paul Papaghiuc, Ana Maria Roman, Paula Bianca Sas, Constantin Liviu Voicilă şi Marcel Ionuț Colica.

De reducerea pedepsei a beneficiat şi una dintre inculpate, Ana Maria Roman, ea având de executat, în final, 6 ani şi 10 luni de închisoare.
În schimb, o altă femeie, Paula Bianca Sas, va avea de executat 12 ani şi 2 luni de închisoare, pentru trafic de persoane şi de minori, precum şi pentru infracţiunea de influenţare a declaraţiilor uneia dintre persoanele vătămate.

Un alt inculpat, cu antecedente penale pentru operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice în forma complicităţii, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare. În prezentul dosar, bărbatul, pe nume Papaghiuc Dometie Paul, a fost găsit vinovat de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Un al cincilea inculpat, Bogdan Gheorghe Lişiţă, de asemenea cu antecedente penale (pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice), a fost condamnat la 4 ani şi 2 luni închisoare.
În fine, al şaselea inculpat, Forzsner Zoltan Andrei, a primit trei ani de închisoare pentru trafic de persoane (o victimă).

Printre tinerele racolate se aflau şi minore de la un centru din Sfântu Gheorghe, potrivit unor surse din cadrul anchetei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button