Economic

Ministerul Economiei a lansat un program de educație antreprenorială destinat studenților

 

Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri a lansat, astăzi, la Academia de Studii Economice din București, programul de educație antreprenorială „Primul meu business plan”, destinat studenților care vor să devină antreprenori.

Practic, 52% dintre studenţi doresc să devină antreprenori în următorii doi ani, însă, conform unui studiu realizat de EY, 61% dintre antreprenori susţin că educaţia primită nu i-a ajutat să ajungă întreprinzători. În aceste condiții, programul își propune organizarea de întâlniri de tip workshop cu studenţii, la care vor fi invitaţi întreprinzători cu experienţă, dar şi întreprinzători aflaţi la început de drum, consultanţi, reprezentanţi ai instituţiilor statului care acordă finanţare nerambursabilă antreprenorilor sau administrează granturi din fonduri europene, pentru a le vorbi tinerilor despre importanţa unui plan de afaceri în activitatea antreprenorială. În toamnă va fi organizat și un concurs de planuri de afaceri, iar tinerii vor primi ca premiu „o experienţă alături de oameni de afaceri români sau din mari companii”, a declarat Claudiu Vrânceanu, secretar de stat din Ministerul Economiei, prezent la conferința de lansare a programului.

Până acum, au intrat în parteneriat cu Ministerul Economiei universităţi precum: Academia de Studii Economice din București, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea „Nicolae Titulescu”, dar şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button