Cultură

BRAŞOV. Actriţă a Teatrului „Sică Alexandrescu”, nominalizată la premiile UNITER

 

Ada Galeş, actriţa Teatrului „Sică Alexandrescu” Braşov a fost nominalizată pentru debut la Gala UNITER 2016, de către juriul format din criticii de teatru: Doina Papp, Cristina Rusiecki, Claudiu Groza.

Ada s-a îndreptat către actorie, urmându-şi pasiunea din liceu. În prezent, este anul II Master, la UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti, Facultatea de Teatru. Pasiunea pentru teatru din anii de liceu i-a adus numeroase premii la festivalurile de teatru pentru liceeni. Premii a luat şi în timpul facultăţii, respectiv: „Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un spectacol de regie”, la Gala Absolvenţilor – UNATC, 2014.
Pe lângă rolurile din spectacolele de şcoală (partituri în spectacolele Un tramvai numit dorinţă, Hedda Gabler, Unchiul Vanea, Lut, Trei surori ş.a.), a fost distribuită în filme, s-a implicat în organizarea de evenimente culturale, în activităţi pedagogice, s-a ocupat de design interior.
În 2015, şi-a făcut debutul pe scena braşoveană, unde este angajată, jucând în acest an trei roluri principale: Denise – în Copilul problemă de George F. Walker, Silvia – în Jocul dragostei şi al întâmplării de Marivaux, regia Liviu Lucaci; Alison – în Priveşte înapoi cu mânie de John Osborne, regia Vladimir Anton.
La ediţia a XXVI–a a Festivalului de Dramaturgie Contemporană Braşov (care a avut loc în luna noiembrie,2015), talentul său a fost recompensat de către juriul format din criticii de teatru: Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Ion Parhon cu Premiul pentru cea mai bună actriţă.
„Îi urăm succes mai departe”, spun reprezentanţii Teatrului „Sică Alexandrescu” Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button